YARDIM DUYURUSU KAMPANYASI

26-01-2011

YARDIM DUYURUSU KAMPANYASI

Aslen Ketenlik köyünden olan Boyacılar köyünde ikamet eden Sami Adaş’ın 19 Ocak Çarşamba gecesi elektrik kontağından çıkan yangın sonucu oturduğu evi ve içindeki eşyasıyla birlikte tamamen yanmış ev halkı canlarını zor kurtarmıştır.

Bu yangın haberinden hemen ertesi günü yeni bir yangın haberi daha aldık.

İskeçe Mustafçova Belediyesine bağlı Volkanova köyünde 20 Ocak 2011 Perşembe gecesi 1- Hasan Kalenci, 2- Hüseyin Kalenci, 3- Sami Kalenci adlı soydaşlarımızın ikamet ettikleri ev elektrik kontağından çıkan yangın sonucunda içindeki eşyalarla birlikte tamamen yanmıştır.

Müftülüğümüz tarafından her iki yangın yerinde yapılan incelemeler sonucunda gerek Boyacılar’daki gerekse Volkanova’daki evlerin tamamen yandığı ve çok ciddi anlamda maddi hasarın meydana geldiği tespit edilmiştir.

Bu nedenle hem Boyacılar’daki hem de Volkanova’daki felakete uğramış yukarıda adları geçen bu ailelerimize elimizden gelen yardımı yapmamız, dinî ve millî vazifemizdir. Yapacağımız yardımlarımızı Allah kabul etsin ve bu gibi kaza ve belâlardan muhafaza buyursun.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü