MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA ‘ULU ÇINARLARA VEFA’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

03-03-2023

MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA ‘ULU ÇINARLARA VEFA’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Müftümüz Mustafa Trampa tarafından başlatılan "Ulu Çınarlara Vefa" projesi, 3 Mart 2023 Cuma günü hayata geçirildi.

Müftümüz Mustafa Trampa ve beraberindekiler, Sinikova Merkez’de ikamet eden 1945 doğumlu Sinikova eski Nahiye Müdürü Niyazi Avcı’ya ziyarette bulunarak kendisiyle hasbihal ettiler, sağlık ve afiyetler dileklerinde bulundular. Marangozlukla iştigal eden Niyazi Avcı, 1982-1986 yılları arasında Sinikova nahiye müdürlüğü ve cunta döneminden itibaren uzun yıllar belediyede meclis üyeliği yapmıştır. Daha sonra Dr. Sadık Ahmet’le birlikte DEB Partisi’nin kurucuları arasında yer almış ve DEB Partisi Yönetim Kurulu’nda uzun yıllar etkin rol oynamış kıymetli bir büyüğümüzdür. Sinikova eski Nahiye Müdürü Niyazi Avcı, balkan bölgesinde çok ciddi anlamda siyasi arenada yer almış ve Azınlık meselelerine ilgi duymuştur. Sinikova ve civar köylerinde çok sevilen bir simamızdır.

Müftümüz Trampa’nın başlatmış olduğu ‘‘Ulu Çınarlara Vefa’’ projesi kapsamında Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Sinikova Merkez Camii imamı Ercan Şehrin ve Sinikova Cami Mahalle Camii imamı Eyüp Aguş hazır bulundu.

Proje ile ilgili konuşan Müftümüz Trampa, ‘‘Proje kapsamında Batı Trakya İskeçe bölgesindeki büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Çok değerli büyüklerimiz ile kültür alışverişinde bulunmayı ve hayatlarındaki tecrübelerini dinlemeyi temenni ediyoruz. Bu doğrultuda, Sinikova eski Nahiye Müdürü Niyazi Avcı ağabeyimizi ziyaret ederek ilk adımı atmış olduk’’ dedi.

Niyazi Avcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Müftümüz Trampa ve Müftü Yardımcımız Hraloğlu’na teşekkür etti, bazı tavsiyelerde bulunarak hayatındaki tecrübelerden kesitler aktardı.