GENÇ MÜFTÜLÜK KIZ EKİPLERİ BERAT KANDİLİ’NDE ŞAHİN AŞAĞI MAHALLE CAMİİ’NDE BULUŞTU

07-03-2023

Müftümüz Mustafa Trampa’nın öncülüğünde İskeçe Merkez, Ova, Yaka ve Balkan bölgelerinde yaşayan genç soydaşlarımız için İskeçe Müftülüğümüzün bünyesinde ‘Genç Müftülük’ faaliyete geçti.

Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftülüğümüzün Eğitim Şube Müdürü Din Eğitimi Doktorant Sezin Azizoğlu’nun koordinatörlüğünde Berat Kandili dolayısıyla İskeçe Müftülüğü Genel Sekreteri Vaize Emine Palazlı ve Genç Müftülük Şahin Kız grubu tarafından Şahin Aşağı Mahalle Camii’nde Berat Kandili programı düzenlendi. Berat Kandili programına Din Eğitimcisi Hamdiye Bekir büyük katkı sağladı.

Şahin Aşağı Mahalle Camii’nde Genç Müftülük Şahin Kız grubunun düzenlediği Berat Kandili programına, İlahiyatçı Vaize Arzu İsmailko ve Genç Müftülük Yassıören kız grubu, İlahiyatçı Tülay Kabza ve Genç Müftülük Mustafçova kız grubu ile İlahiyatçı Rabia Topçu ve Genç Müftülük Ketenlik kız grubu katıldı.

Genç Müftülük Şahin, Ketenlik, Yassıören ve Mustafçova kız ekiplerinin bir araya geldiği Berat Kandili programında, İskeçe Müftülüğü Genel Sekreteri İlahiyatçı Vaize Emine Palazlı ilk olarak Müftülüğümüzün ‘‘İskeçe Cami ve Mescitleri’’ adlı eseri tanıtarak Şahin köyü ve Şahin Aşağı Mahalle Camii hakkında bilgiler verdi. Ardından Berat Kandili’nin öneminden ve gençlerimizin birlik-beraberlik ruhunu yakalamalarını ve zaman mefhumunu nasıl değerlendirmeleri gerektiğinden bahsetti. Daha sonra, Din Eğitimcisi Hamdiye Bekir gençlere soyut örneklerle manevi değerlerimizi nasıl korumamız gerektiğini ve bu değerlerin hayatımızda yaşantı haline dönüştürülmesinin öneminden bahsetti.

Program esnasında, gençlere sorular sorularak hediyeler dağıtıldı. Program, gençlerin ve katılım sağlayan değerli hocaların tek bir yürek olup ettikleri dua ile sona erdi.