Azınlık Basınına Özgürlük Kampanyası

28-02-2011

Azınlık Basınına Özgürlük Kampanyası

Batı Trakya Türk Azınlığının iki önemli basın kuruluşunun GÜNDEM ve MİLLET gazetelerinin karşı karşıya kaldığı tazminat cezası, basın ilkelerine yönelik yapılmış antidemokratik bir uygulamadır.

Yapılan bir haber neticesinde karşılaştıkları bu kabul edilemez cezayı uygun bulmayıp, bu tür uygulamalar basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbenin eseri olduğuna inanıyorum.

Türk Azınlığımızın iki önemli gazetesi olan GÜNDEM ile MİLLET’e öğretmen Hara Nikopulu tarafından açılan tazminat davası sonucunda verilen aşırı ve yüksek miktardaki cezaların basın özgürlüğünü kısıtlayan özelliklerde cezalar olduğunu ifade etmek ve bu nitelikte verilmiş cezaların azınlığımızın enformasyon ihtiyacına ve hürriyetine bir engelleme olduğunu ifade etmeliyim.

GÜNDEM ve MİLLET gazetelerin başlatmış olduğu "Azınlık Basınına Özgürlük" kampanyasını samimiyyetle desteklediğimizi, verilen cezaların bir haksızlık muamelesi olduğunu kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü