ANAVATANIMIZ T. C. DIŞİŞLERİ BAKANI PROF. DR. AHMET DAVUTOĞLU BATI TRAKYA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

13-03-2011

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, 8 - 10 Mart tarihlerinde Yunanistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci gününde, 9 Mart Çarşamba günü, Batı Trakya’ya geldi.

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanımız ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak öğlen saatlerinde Dedeağaç havaalanında indi. Davutoğlu ve beraberindeki heyeti havaalanında Bölgesel Kalkınma ve Rekabetçilik Bakan Yardımcısı Sokratis Ksinidis, Dışişleri Bakanlığı Trakya Siyasi İşler Bürosu Şefi Büyükelçi Alexis Alexandris, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve eşi Esin Sarnıç, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Fatih Akarca, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (DK) Başkanı ve Rodop ili PASOK milletveki Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (DK) Başkan Yardımcısı ve İskeçe PASOK milletvekili Çetin Mandacı ve Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar karşıladı.

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Batı Trakya’ya gelen heyet arasında T.C. Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş, AK Parti milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, IRCICA Başkanı Halit Eren ve Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç da yer aldılar.

Dışişleri Bakanımız Batı Trakya ziyaretine önce Gümülcine’nin Kuzlukebir köyünden başladı. Daha sonra Gümülcine’de Eyalet Başkanlığını ziyaret ederek Yunanlı yetkililerle görüştü. Ardından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu onuruna verilen yemeğin ardından Gümülcine’de Gümülcine Türk Gençler Birliği, Gümülcine Müftülüğü ve T. C. Gümülcine Başkonsolosluğunda bir dizi görüşmeler yaptıktan sonra Türk Dışişleri Bakanı ve beraberindeki heyet İskeçe’ye hareket etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İskeçe’nin Şahin köyünde tekbirlerle karşılandı. Davutoğlu, T.C. Dışişleri Bakanı olarak ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan’da gezisinin Batı Trakya ayağında geldiği Şahin köyünde çevre köylerinden de gelenlerin aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Davutoğlu’nun gelişi dolayısıyla köy meydanında tekbir getirilerek kurban kesildi.

Kurulan tören alanında Sayın Davutoğlu ve muhterem eşlerini Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal karşılayarak halka takdim ederken "Dünya siyasetinde öncü bir siyasi şahsiyeti Balkanların kalbi olan Şahin Köyü’nde ağırladıklarını" belirterek, Davutoğlu’nun anavatanları Türkiye ile vatanları Yunanistan arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Köy halkının alkışlarıyla kürsüye gelen Bakan Davutoğlu, "Balkanların yüreği, vicdanı ve engin hoşgörüsünün kalbi Şahin Köyü’nün yiğit insanları" diyerek selamladığı köy halkına Anadolu insanının Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyledi.

Davutoğlu, Şahin köylülerin anavatan Türkiye’ye olduğu kadar vatanları Yunanistan’a da bağlı olduklarını ifade ederek, bugün Batı Trakya’ya üç mesaj verdiğini dile getirdi. Davutoğlu, köy halkından birlik ve beraberliklerini, dillerini, dinlerini, kültürlerini korumalarını isteyerek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk atmosferinden faydalanmaları ve iki ülkenin yatırımları ile bölgeyi Yunanistan’ın Yükselen bölgesi yapmalarını istedi.

Şahin ziyaretinin ardından gece geç saatlerinde İskeçe’ye dönen seçkin heyet, önce İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret ederek buradaki halkımıza hitap etti.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, saat 23.45’te Müftülüğümüzü gelerek Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’yi makamında ziyaret etti. Bu ziyerette önce Müftü Efendi Sayın Bakanımıza Müftülük faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra, Müftülüğümüz bünyesinde çalışan vaaizlerle de bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede Sayın Dışişleri Bakanımız din görevlerimizin görevlerinde daha dikkatli davranmalarını, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip Müftü Efendi’yi yalnız bırakmamalarını, çocukların eğitimine önem vermelerini, halka daha fazla yaklaşmanın yollarını aramlarını çünkü bizlerin gönüllere hitap ettiğimizi belirterek tavsiyelerde bulundu. Müftülüğümüzdeki görüşme yaklaşık birbuçuk saat sürdü. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İskeçe Müftülüğü ziyaretiyle Batı Trakya gezisini tamamlayarak Kavala’ya hareket etti.