MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ GENEL KURULU’NA KATILDI

09-04-2023

MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ GENEL KURULU’NA KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ile İskeçe Müftülüğü kadın ve erkek personeli, 9 Nisan 2023 Pazar günü İskeçe Türk Birliği lokalinde İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kuruluna katıldılar. Ayrıca, faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın kıymetli eşi Nadire Ömer Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun kıymetli eşi Nilüfer Huskoğlu İTB genel kuruluna katılanlar arasında yer aldılar.

Genel kurulda İTB yönetim ve denetim kurulu seçimleri yapıldı. Ramazan ayı olmasına rağmen genel kurul yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İTB genel kurulu, divan başkanlığının belirlenmesiyle başladı. Genel kurulda divan başkanlığına İskeçe Müftülüğü Genel Sekreteri Ali Ferhat seçilirken, yazmanlığa ise Merve Kara ve Kübra Osmanoğlu getirildi. Genel kurulda toplam 428 oy kullanıldı.

İskeçe Türk Birliği’nin vefat eden yöneticileri, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın liderleri ve Türkiye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Divan başkanlığının oluşturulmasından sonra selamlama konuşmalarına geçildi. Bu bölümde Müftümüz Mustafa Trampa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Milletvekili Burhan Baran ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek  birer konuşma yaptı.

Daha sonra ise İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu faaliyet raporunu okudu ve bir yıl içinde yapılan faaliyetleri anlattı. Batı Trakya Türklerinin güncel sorunlarına da değinen Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin sürdürdüğü hak arama mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Eleştiriler ve Öneriler Bölümünde ise DEB Partisi Başdanışmanı Mustafa Aliçavuş, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı ve İTB avukatlarından Ahmet Kara, emekli öğretmen Fikri Şükrüoğlu ve Eşitlik Listesi Eski Başkanı Hüseyin Bandak konuşma yaptılar.

Denetim Kurulu adına Murat Sebahattinoğlu’nun denetim raporunu okumasının ardından eski yönetimin ibra edilmesi aşamasına geçildi ve yönetim kurulu aklandı. Ardından yeni yönetim ve denetim kurulu adayları belirlenerek oy verme işlemine geçildi. Seçimlerde 428 üye oy kullandı.

YÖNETİM KURULU ADAYLARI
1- Ozan AHMETOĞLU: 345 oy