2023 YILININ İLK HATİM COŞKUSU SALINCAK KÖYÜNDE YAŞANDI

01-05-2023

2023 YILININ İLK HATİM COŞKUSU SALINCAK KÖYÜNDE YAŞANDI

Müftülüğümüzün çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler için düzenlenen hatim törenleri 30 Nisan 2023 Pazar günü Salıncak köyünde başladı.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen Salıncak köyü hatim merasimine, faziletli Müftümüz Mustafa Trampa iştirak etti.

Salıncak köyü hatim merasiminde, talebelerin Kur’an-ı Kerim tilâveti, okudukları şiir ve ilâhileri büyük beğeni topladı. Müftümüz Trampa, hatim töreninin ardından dua yaparak Salıncak köyü din eğitimcisi Yılmaz Mahmut’u, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti ve başarılar diledi.

Hatim törenine Müftümüz Trampa’nın yanı sıra, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve Azınlığımızın önde gelen temsilcileri ile kalabalık halk topluluğu katıldı.

Salıncak köyünde gerçekleşen hatim töreninde, öğle namazından sonra misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

29 Nisan Cumartesi günü Salıncak’ta kurban kesim töreni gerçekleşti. Salıncakta’daki kurban kesim törenine Müftülüğümüzü temsilen Personel Şube Müdürümüz Mustafa Kamo katıldı.