KUTLU DOĞUM HAFTASI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

20-04-2011

KUTLU DOĞUM HAFTASI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Yüce dinimiz İslâm’ın inanç, ibadet ve ahlâk prensipleri konusunda halkımızı doğru bilgilendirmeyi, manevi ve ahlâki değerlere bağlılığı arttırmayı amaçlayan İskeçe Müftülüğü, Kutlu Doğum haftası kutlamalarında; Batı Trakya Müslüman Türk toplumu olarak dayanışma ve bütünleşmeyi gaye edinerek; Hz. Peygamber’i bütün yönleriyle daha iyi tanımayı, tanıtmayı, anlayıp anlatmayı, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirilerek hayatımıza yansıtmayı, toplumda peygamber sevgisini yaymayı, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirerek yediden yetmişe toplumun her kesimine ulaştırmayı hedef olarak belirlemiştir.

Bu vesileyle, son yıllarda Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Müftülük olarak başarılı organizasyonlara ve zengin içerikle düzenlenen etkinlikler halkımız arasında büyük beğeni kazanmıştır. Bu yıl da Kutlu Doğum Haftası; 16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 16:00’da Ketenlik köyümüzde, 17 Haziran 2011 Pazar günü saat 19:30’da Kırköyünde düzenlenen anma etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı.

KETENLİK
Ketenlik’te düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği, Ketenlik Gençliğinin de katkılarıyla çok başarılı geçti. Ketenlik Futbol Sahasında düzenlenen etkinliğe 3000 kişiyi aşkın bir katılım gerçekleşti. Onur konuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavinleri Sayın Fatih Akarca ve Sayın Berrin Okur, İskeçe Milletevekili Çetin Mandacı, Eyalet Başkan Yardımcisi Sayın İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, Belediye Meclis Üyeleri, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkan Yardımcısı Sayın Nihat Osmanoğlu, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sayın Hüseyin Mehmetusta bu etkinlikte yer aldılar.

Program İskeçe İlâhi Korosunun sunduğu ilâhilerle başladı. Ardından selâmlama konuşmalarına geçildi. İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yaptığı kısa selâmlama konuşmasında katılımcılarına teşekkürlerini sundu.

Milletvekili Sayın Çetin Mandacı da yaptığı selâmlama konuşmasında; Kutlu Doğum Etkinliğini düzenleyenleri tebrik etti ve Batı Trakya’da meydana gelen son gelişmeleri dile getirdi. Özellikle eğitim problemine değinen Sayın Mandacı, antlaşmalara aykırı olarak bize sorulmadan okulları birleştirmeye kalkışmaları bizim için kabul edilemez bir durumdur. Bu konuda birlik beraberlik içinde hareket edip gerekirse eyleme de geçeriz şeklinde konuştu.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Sayın Fatih Akarca da halkı selâmlayarak aralarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Peygamberimizi anmak için bu Kutlu Doğum Etkinliğini düzenleyenleri tebrik etti.

Selâmla konuşmalarından sonra sahneye çıkan Türkiye’den gelen Güzel Kur’an Okuma yarışmasında dünya birincisi Abdurrahman Bozan Hoca Efendi okuduğu Kur’an-ı Kerimle etrafı inletti ve halkı coşturdu.

Kur’an-ı Kerim tilâvetinin ardından Faziletli Müftümüz Sayın Ahmet Mete Peygamberimizi anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra Bulgaristan’dan gelen üç kişinin söyledikleri ilâhilerle program tamamlandı.

KIRKÖY
Kutlu Doğum Etkinliği Kırköy’de Pazar akşamı Kırköy Kültür Merkezinde düzenlendi. Dernek Başkanı Sayın Cengiz Sinasioğlu ve İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nazif Nazif’in de katkılarıyla etkinlik çok başarılı geçti. Etkinliğe; Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavinleri Sayın Fatih Akarca ve Sayın Berrin Okur, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Rodop Milletvekili Sayın Ahmet Hacıosman, İskeçe Milletevekili Çetin Mandacı, Eyalet Başkan Yardımcisi Sayın İrfan Uzun, İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nazif Nazif, Belediye Meclis Üyeleri, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkan Yardımcısı Sayın Nihat Osmanoğlu, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sayın Hüseyin Mehmetusta, T. C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay ve çok sayıda halk topluluğu katıldı.

Program Kur’an Tilâvetiyle başladı. Selâmlama konuşmaları ve ilâhilerle son buldu. Ketenlik programının hemen hemen bir tekrarı oldu.

İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete; gerek Ketenlik’te gerekse Kırköy’ünde Peygamberimizi anlatan konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

"Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’i anlamaya bugün daha çok muhtacız. Peygamberimiz hayatın her safhasında örnek alınacak model bir şahsiyettir. Çünkü O, hayatı bütünüyle mükemmel bir şekilde yaşamıştır. Çünkü O, Kur’an-ı Kerim’i tam anlamıyla pratik hayata geçirmiş olup, hayatı Kur’an ahlâkıydı. Bu nedenle çağımızda insanlığın düştüğü ruhi bunalımlardan, manevi hastalıklardan, zulüm ve haksızlıklardan, savaşlardan kurtulmak, insanca bir hayata; huzura, sevgiye, kardeşliğe, dünya barışına kavuşmak için O’nun sünnetini yaşaması, örnek yaşantısını hayata hakim kılması gerekir. Bunun yolu da O’nu tanımak ve canımızdan bile çok sevip anlamaktır. O’nu sevip anlamak demek, getirdiği evrensel mesajı anlamak ve tavsiyelerine uyup O’nun gibi yaşamak demektir. Aksi halde yaptığımız sadece, ama sadece anlatmak olur.

"Kutlu Doğum"un manevî ikliminde geleceğin bizim için daha aydınlık olmasını Yüce Mevla’dan niyâz ediyorum. Salat-ü Selam Sevgili Peygamberimize; Rahmet ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’ya olsun."