A Ç I K L A M A-İSKEÇE SÜNNE CAMİİ’NDE MEVLİD-İ ŞERİF MERASİMİ

21-11-2011

A Ç I K L A M A-İSKEÇE SÜNNE CAMİİ’NDE MEVLİD-İ ŞERİF MERASİMİ

11 Kasım 2011 Pazar akşamı İskeçe Türk Birliği’nin İskeçe Sünne Mahallesi Camiin’de insanlık adına düzenlediği mevlit merasiminden dolayı İskeçe Türk Birliği Başkanı ve Yöneticilerini bu anlamlı çalışmaları için tebrik ederim. Fakat her halükârda azınlığımızı ezmek ve çalışmalarını baltalamak için faaliyet gösteren karanlık güçler rahat durmamış ve yukarıda zikrettiğimiz mevlit merasimini provake etmek için elinden geleni yapmışlardır.

Batı Trakya Müslüman Türk’ü adına şu gerçeği unutmamak lazımdır: Yunanistan’ın iç savaş döneminde andartlık zamanında Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık fertleri hiçbir zaman kardeşlerin arasına girmemiş ve her zaman için barış ve hoşgörü tarafını tutmuştur. Şimdi de bu tutumumuz değişmemiş, ister Arnavut, ister Kürt, ister Arap hangi ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar bizim için din kardeşimizdir. Din kardeşimiz olmayanlar da dostlarımızdır. Biz Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak bizler farklı din ve kültürlerin içinde her zaman için karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde huzurlu ve barış ortamında hayatımızı sürdürmek için mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz.

Lakin yukarıda saydıklarımızın dışında; insanlığı karanlığa gömenlerin, katledenlerin, kardeşliği, dostluğu bozanların, barış ve huzur ortamını tehdit edenlerin ise her zaman karşısında olduk ve bu gibi şer odaklarını tel’în ettik. Çünkü biz Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak asla zulmün yanında olmadık ve olmayacağız. Bu vesileyle İskeçe Türk Birliği’nin 11 Kasım’da Anavatan Türkiye’de şehit düşen Mehmetçiğin ve Van depreminde hayatını kaybedenlerin ruhlarına ithafen tertiplediği mevlit merasimini provake etmeye çalışan, barış ve huzur ortamını istemeyen o şer odaklarını şiddetle kınar, kardeşliği ve dostluğu tehdit eden bu tür çirkin tutum ve davranışların tekrarlanmamasını temenni ederim.

İskeçe Müftüsü
Ahmet METE