MÜFTÜLERİMİZ ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDILAR

20-03-2013

MÜFTÜLERİMİZ ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDILAR

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıl Dönümü dolayısıyla 18 Mart Pazartesi günü İskeçe ve Gümülcine Müftülerimiz Sayın Ahmet Mete ve Sayın İbrahim Şerif düzenlenen törenlere katılmak üzere Çanakkale’ye gittiler. Şehitlikte düzenlenen törende, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı “250 bin şehidimiz için, 250 bin hatim” kampanyası çerçevesinde, okunan 250 bin hatmin duası yapıldı.

Müftülerimiz katıldıkları bu anma törenleri vesilesiyle, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanı hemşehrimiz Sayın Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ve birçok devlet ricaliyle, ayrıca Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’le görüşme fırsatı buldular.

Müftülerimiz Eceabat Müftülüğü’nü de ziyaret ettiler. Daha sonra Müftülerimiz Gelibolu Süleyman Paşa Camiinde şehitler için okutulan Mevlid-i Şerif törenine katıldılar.

Çok yararlı geçen bu Çanakkale ziyaretinin ardından Müftülerimiz aynı gün Batı Trakya’ya döndüler.