ŞAHİN’DE HATİM MERASİMİ

29-05-2013

ŞAHİN’DE HATİM MERASİMİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şahin Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni, 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşti.

Hatim Etkinliği’ne başta T.C.Gümülcine Muavin Konsolosu Alper Atak ve konsolosluk çalışanları, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, eski milletvekilleri Çetin Mandacı ve Ahmet Faikoğlu, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyeleri, DEB Partisi yöneticileri, basın ve kalabalık cemaat katıldı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmada hatim yapan öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını ayrıca anne babaları tebrik ettikten sonra, kısaca şu mesajı verdi: “Öncelikle toplum olarak birlik ve beraberlik konusunda hepimiz gayret sarfetmeliyiz. Her daima farklı platformlarda da birlik ve beraberliğimizi gösterelim. 240 İmam yasasına dikkat edelim yasanın uygulanmasına geçit vermeyelim. Yunanca üzerinde Kuran-ı Kerim eğitimi verecek 90 kişinin kadroya alınacağı haberleri basından okuyoruz. Bu konuda da bilgi sahibi olmanızı istiyorum. Aramıza Anavatan Türkiye’den katılan misafirlerimizi de hoşluyorum. Kendilerinin buralara gelip bizleri ziyaret etmesi bize moral vermektedir.”

Törenin ardından Şahin Müslüman Türk halkı tarafından katılan cemaate pilâv ve ayran ikram edildi.

Müftü Efendi, hatim merasiminden sonra İskeçe Türk Birliği Gökçepınar Biçki – Dikiş ve Nakış kursunun yılsonu sergisine katılıp, ardından vefat eden Millet Gazetesi sahibi Cengiz Ömer’in dedesinin cenazesine katıldı.