Paşevik Gençlerinden Gazze’ye Yardım

28-08-2014

Paşevik Gençlerinden Gazze’ye Yardım

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı Gazze’de yaşanan zulme sessiz kalmamış, çeşitli etkinliklerle mazlum kardeşlerimizin yanında olduğunu bütün dünyaya duyurmuştur. İskeçe’de Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun verdiği karar doğrultusunda 25 Temmuz 2014 tarihinde, Cuma Namazı sonrasında 5000’ni aşkın kişinin katılımıyla İsrail’e karşı büyük bir protesto yürüyüşü yapıldı. Büyük bir başarıyla yapılan bu yürüyüş, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin anlamlı duasıyle son buldu.

Yine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun karaıyla Batı Trakya çapında Gazze’deki mazlum kardeşlerimizin yaralarını sarmak için yardım kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya devam ederken, İskeçe Balkan kolu köylerimizden Paşevik’te, buradaki gençlerimiz görülmemiş bir çalışma göstererek 23 – 24 Ağustos tarihlerinde iki günlük çok başarılı bir kermes yapmışlardır. Elde ettikleri paraları da Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmak üzere 27 Ağustos Çarşamba günü İskeçe Müftülüğü’ne teslim etmişlerdir. Teslim töreninde Müftü Efendi gençleri tebrik ederek şunları ifade etmiştir: “Paşevik’li gençlerimizin bu başarılı kermes etkinliğini takdirle karşılıyor, kendilerine cân-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu kermese katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun.”

Gazze için Batı Trakya çapında toplanan paraları teslim etmek üzere, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete ile Gümülcine Müftüsü Sayın İbrahim Şerif birlikte, bir de Paşevik gençliğinde bir temsilci de katılarak Atina’daki Filistin Sefiri’nden randevu alınmıştır.