Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliye Sarayında teröristlerce saatlerce rehin tutulmasına dair Kınama

02-04-2015

31 Mart 2015 tarihinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliye Sarayında teröristlerce saatlerce rehin tutularak ardından şehit edilmesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi biz Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı da derinden üzmüş, hepimizi yaralamıştır. Şehit Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği bu terör eylemini şahsım ve tüm Batı Trakya Müslüman Türkleri adına nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu tür hayin saldırılarla Allah’ın verdiği cana kıyanlar asla insan olamaz.

İnsanlık onuruna yakışmayan bu vahşetin durması ve tekrar vuku bulmaması için bütün insanlığın ortak çalışmada bulunması gerektiğine inanıyorum. İnsanın arkasından konuşmak bile yasak olan dinimizde, insan canına kıymanın ise bütün insanlığı öldürmüş gibi en büyük günahlardan olduğunu vurgulamak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle görevi başında iken hain saldırıda şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yargı camiasına ve tüm Aziz Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü