İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MUHTEŞEM AŞURE ETKİNLİĞİ

26-01-2010

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MUHTEŞEM AŞURE ETKİNLİĞİ

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Bayan İrşad Ekibi tarafından geleneksel hale gelen "Aşure Günü" etkinliği 21 Ocak Perşembe 2010 tarihinde İskeçe Politia salonunda gerçekleşti.

Sadece bayanlara yönelik organize edilen Aşüre Etkinliği’ne yaklaşık 3 - 4 bin arası bayan katıldı. Aşure etkinliğine gelen bayanların bir kısmının salona girememesi aslında büyük kalabalığın kanıtı oldu.

Aşure etkinliğine, İstanbul Müftülüğü’ne bağlı bayan ilahi korosu 25 kişilik bir grup ile katıldı. Katılanlar arasında T.C. Diyanet İşleri Başkanının değerli eşi Emine Bardakoğlu, İstanbul Müftüsü eşi bayan Gül Çağrıcı, İstanbul Müftü Yardımcısı bayan Dr. Kadriye Avcı Erdemli bulunuyordu.

Etkinliğe ayrıca, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç beyin eşi bayan Esin Sarnıç, Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve eşi Atike Mete, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı ve eşi Gülsüm Mandacı, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve eşi Celile Şerif, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve eşi, İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam ve Müftülük çalışanları, İskeçe Vaizler Temsilcisi Hamdi Bekir ve eşi, İskeçe İl Meclis Üyesi Gülbeyaz Karahasan ve Azınlık İl Meclis Üyeleri eşleri, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Bektaş’ın eşi, B.T.A.Y.T.D. İskeçe Kadın Aile ve Kültür Kolu Başkanı Sevkan Tahsinoğlu ve üyeleri, İskeçe Türk Birliği Başkanı eşi ve Kadınlar kolu Başkanı Nevriye Hasanoğlu ve üyeleri, İskeçe Belediyesinde Eşitlik Listesi üyeleri ile çok sayıda bayan soydaş katıldı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı açılış konuşması ile etkinlik başaladı. Müftü Mete konuşmasında şu hususlara dikkat çekti:

"Öncelikle yapılan bu muhteşem aşure etkinliğimize katkıda bulunan başta T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı beylere ve yine farklı şekilde etkinliğimize destek sağlayan herkese teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Ayrıca bu gece muazzam kalabalıktan dolayı da memnuniyetimizi ifade ederken, yoğun kalabalıktan dolayı geri dönen bütün hanım annelerimizden ve bacılarımızdan özür diliyorum. Ve şunu anlıyorum ki, artık bizlere salonlar yetersiz gelmektedir. Bundan sonraki etkinliklerimizi daha büyük mekanlarda yapma sözünü veriyorum. Bu vesileyle böyle yoğun ve kalabalık bir ortamda gösterdiğiniz sabır dolayısıyla hepinize teşekkür eder, Cenab-ı Allah bizleri mahşer gününde Bu şekilde Hz. Muhammed’in Livaül Hamd sancağı altında toplamasını niyaz ederim."

Daha sonra aşure etkinliğinin anlam ve önemini belirten konuşmayı İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli yaptı.

Erdemli konuşmasında Aşure Günü’nün dinimizdeki kutlama serüvenini ve meşruiyetini dile getirdi. Ve bu tür etkinliklerin inancımızda farz ve sünnet olmadığını, lakin kardeşlerimizi birarada sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşamalarına vesile olduğunun ifade etti.

Etkinlik, İstanbul Müftülüğü Bayan İlahi Korosu’nun seslendirdiği birbirinden güzel kaside ve ilahilerle son buldu.