KÜRESEL SALGIN SÜRECİNDE KURBAN BAYRAMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

20-07-2020

KÜRESEL SALGIN SÜRECİNDE KURBAN BAYRAMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Değerli Kardeşlerim!

Covid-19 salgını devam etmektedir. Bu nedenden ötürü Kurban Bayramına yaklaştığımız bu günlerde Covid-19’a karşı alınan önlemlerin devam etmesi gerektiğini tekrar vurgulamak isterim. Kurban bayramı namazını camide eda edeceklerin önlemlere titizlikle riayet etmeleri şahıs ve toplum sağlığı, ayrıca ülkemizin getirdiği kurallar bakımından zorunlu olduğu gibi dinen de şarttır.

Kurban Bayramında dikkat edilecek hususları şöyle sıralamamız mümkündür:

1. Kurban Bayramı namazına gelirken aynen Covid-19 döneminde olduğu gibi önlemler (temizlik, maske, mesafe, seccade) alınarak gelinmelidir.

2. Hastaların ve çocukların camiye gelmemesi önerilmektedir.

3. Cami içerisinde musafaha, tokalaşma ve sarılmalardan uzak durulmalıdır.

4. Ev ziyaretlerinden kaçınılmalıdır.

5. Eve gelen olursa el öptürülmemelidir.

6. Kurban pazarlarında çok kalabalık ve yakın temastan kaçınılmalıdır.

7. Kurban kesim yerlerinde de çok kalabalıktan kaçınmalı ve yalnız kurban kesen hissedarlar bulunmalıdır.

8. Maske kullanılmasına dikkat edilmelidir.

9. Kurban etini işleyecek olanların maske ve eldiven kullanması önerilmektedir.

10. Dağıtılacak etler poşetlere konulmalı ve ihtiyaç sahiplerine bu şekilde ulaştırılmalıdır.

11. Kurban eti haricindeki deri ve iç organların çöplere atılmamasına, kurbanın ibadet olduğu bilinciyle vakıfların veya belediyelerin göstereceği yerlere götürülmesine dikkat edilmelidir.

Bu vesileyle, Kurban Bayramınızı tebrik ederken Allah Tealadan tüm cemaatimize ve insanlık alemine sağlık ve afiyet dilerim.

İskeçe Müftüsü
Ahmet METE