İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE KOSAVA’DA

22-05-2010

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE KOSAVA’DA

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif 11-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında Kosava’da bulundu.

Kosova İslâm Birliği Başkanı Naim TORNOVA’nın davetlisi olarak Kosavadaki konferansa katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde Balkanlarda yer alan 11 devletin dini liderleri, Diyanet İşleri Başkanı ve temsilcileri dördüncü defa Kosova’nın Priştine şehrinde bir araya geldi.

Daha önce Bulgaristan, Karadağ ve Romanya’da yapılan bu toplantıların amacı; Balkan ülkelerinde huzurun, refah ve İslâm Birliği’nin daha güçlü olması için çalışmaların yapılmasıdır.

Kosova Cumhurbaşkanı’nın yemeğine katılan heyet sonra da Pristine’de bir etkinliğe katılmıştır.