HAFTA SONU HATİM ETKİNLİKLERİ

27-06-2022

HAFTA SONU HATİM ETKİNLİKLERİ

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Kozluca ve Sünnetçiköy  Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri, 26 Haziran 2022 Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

25 Haziran Cumartesi günü Kozluca köyümüzde kurban kesim töreni gerçekleşti.  Kurban kesim törenine Müftülüğümüzü temsilen Personel Müdürümüz Mustafa Kamu ve Vaiz Sedat Karadayı katıldılar. Ayrıca milletvekilimiz Burhan Baran da yer aldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi ardından geleneksel etli pilav ikramı yapıldı.

Pazar günü büyük coşkuyla gerçekleşen hatim törenlerinde Faziletli Müftümüz sn. Ahmet Mete’yi; Kozluca’da Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Trampa,  Sünnetçiköy’de ise Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu temsil etmişlerdir.

Sünnetçiköy’deki törene onur konuğu olarak T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu Beyefendi’yi temsilen Muavin Konsolos Subutay Koç da teşrif etmişlerdir. Buradaki merasime, İskeçe Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, DEB Partisi Asbaşkanı Ramadan Duban katılırken, Kozluca’daki merasime de milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı,  Mustafçova Belediyesi Başkanı Rıdvan Delihüseyin, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar,  Mustafçova Belediyesi’nin sabık Başkanları Mücahit Dükkâncı ve Cemil Kabza, Liste Başkanı Ahmet Kurt da yer almışlardır.

Kalabalığın yoğun olduğu ve kurum ve kuruluş başkanlarının katılımı ile gerçekleşen Hatim merasimlerinin sonunda protokolün selamlama konuşmaları yapıldı. Selamlama konuşmalarında; milli ve dini hasletlerimize bağlılığın önemine değinildi, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Ayrıca öğrenciler ve onları yetiştiren hocaları tebrik edildi, merasimlerin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür edildi.

Hatim törenlerinde öğrencilerimizin sergiledikleri başarılı performans, katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Merasim sonunda yapılan Öğle namazına müteakip misafirlere geleneksel etli pilav ikramı edildi.