İSKEÇE MÜFTÜ VEKİLİMİZ AHMET HRALOĞLU’NDAN İSKEÇE MÜFTÜLÜK SEÇİMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

30-08-2022

İskeçe Müftü Vekilimiz Ahmet Hraloğlu, sosyal medya hesabından İskeçe müftü seçimiyle ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

İskeçe Müftü Vekilimiz Ahmet Hraloğlu yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi: “Bugün Kırköy Kültür Merkezinde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun öncülüğünde yaptığımız din görevliler toplantısı tam katılımla ve büyük başarıyla gerçekleşti. Bu birlik, beraberlik ve dayanışmadan dolayı Allah’a hamd ediyorum, Rabbim bizi bu birlik ve beraberlikten ayırmasın. Fitne ve fesattan korusun.

Toplantıda gündem konusu olan; merhum Müftümüz Ahmet Mete’den boşalan yeni müftünün seçimi için, dün 29 Ağustos Pazartesi günü, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun oy birliğiyle onayladığı 2 müftü adayımızı din görevlilerimize açıklamak ve 9 Eylül Cuma günü yapılacak olan seçim yöntemi üzerinde durmaktı. Toplantı gerekli açıklamaların ardında başarıyla tamamlandı.

Allah’tan temennimiz, önünüzdeki seçim sürecini de birlik ve beraberlik içinde bu dayanışma ruhuyla tamamlayarak seçilecek olan yeni Müftümüzle birlikte yolumuza devam etmektir.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Bu vesileyle seçim günü olan 9 Eylül merhum Müftümüz Mehmet Emin Ağa’nın vefatının ölüm yıl dönümünde seçilecek olan yeni Müftümüzün İskeçe için tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı için hayırlı olmasını niyaz ederim. Gerek merhum Müftümüz Mehmet Emin Aga’yi gerekse kısa süre önce kaybettiğimiz merhum Müftümüz Ahmet Mete’yi rahmetle yad ederim. Rabbim Müftülerimizin makamlarını âli, mekanlarını cennet eylesin.