MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA MEVLANA VUSLAT GECESİNE KATILDI

08-12-2022

MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA MEVLANA VUSLAT GECESİNE KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Üyeleri, 7 Aralık 2022 tarihinde Konya Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonu’nda düzenlenen Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerine (Şeb-i Arûs’a) katıldılar.

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 749. yılında törenlerle anılıyor.

"İhsan Vakti" temasıyla düzenlenen Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin ilk gününde "İhsan Vakti Yürüyüşü" ile başlayan etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

“8 ASIRDIR SÖYLEYECEK ÇOK ŞEYİ VAR”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hazreti Mevlana’nın insanlığın en çok endişe ettiği ölümü, "Şeb-i Arus" diyerek düğün ve vuslat gecesi olarak gördüğünü hatırlattı.

Mevlana’nın ölümünün ardından 8 asır geçmesine rağmen, Mevlana maneviyat ve marifetinin bugün de insanlığa söyleyeceği çok şey olduğunu vurgulayan Özkan, "Bize her nefeste iyi düşünceler, iyi davranışlar içinde olmayı öğütleyen Hazreti Mevlana, bunu temin etmenin yolunu da gösteriyor, sürekli iyilik arayışı içinde olmak ve bunu da ihsanla tahakkuk ettirmek.

“ZOR SÜREÇTEN İHSANDA BULUNARAK ÇIKABİLİRİZ”

Eserlerindeki görüşleri, anlatıları Hazreti Mevlana’nın ’ihsan’ı derinden işlediğini ve yaşadığını göstermektedir. İnsanlığın zorlukları aşmaya çalıştığı şu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz ihsandır, ihsan sahipleridir. Gerçek şu ki zor süreçlerden ancak birbirimize ihsanda bulunarak çıkabiliriz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından törenlerin ilk gününde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Mevlevi Ayin-i Şerifi yapıldı.