Ahmet HRALOĞLU - İskeçe Müftü Yardımcısı

9 Ekim 1963 yılında İskeçe’nin Ilıca köyü Yukarı Mahallesinde bir çiftçi aileden dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde bitirdikten sonra, orta ve lise tahsilini Türkiye’nin Kocaeli iline bağlı İzmit İmam Hatip Lisesi’nde sürdürdü 1984-85 öğretim yılında bu liseden mezun oldu ve girdiği üniversite imtihanlarında Marmara Üniversitesi İlâhiyat fakültesi’ni kazandı. Fakülte tahsili sırasında çeşitli dergilerde makaleleri çikmıştır. Başarılı bir fakülte hayatından sonra 1990’da Batı Trakya’ya döndü ve aynı yıl İskeçe Müftülüğünde görev alır. İskeçe Eski Müftüsü merhum Mehmet Emin AĞA’nın ölümüne kadar yanında sekreter olarak çalıştı. 1990’dan itibaren de Karaköy Kur’an Kursunda öğretmenlik yapmaktadır. Yine aynı yıldan itibaren Batı Trakya Türk Azınlığı Vaaz ve İrşad Heyeti üyesi olup İskeçe Bölgesinde Vaizlik görevi yapmaktadır. Mihenk dergesinin kurucularındadı. Ayrıca haftalık olarak yayınlanan Gündem Gazetesinde Din ve Toplum köşesini hazırlamaktadır. 1993-1995 yılları arasında İskeçe Türk Birliği’nde yönetim kuruluna seçilerek genel sekreterlik görevinde bulundu. 1991 yılında Avusturya’nın Viyan’a şehrinde düzenlenen Batı Avruba Müslüman Topluluklarına tebliğ konulu konferansta konuşmacı olarak katıldı. I. ve V. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Kurultaylarına delege olarak katıldı. 9 Eylül 2006 tarihinde İskeçe Eski Müftüsü Mehmet Emin Ağa’nın vefatından sonra yeni müftülük seçimi yapılana kadar (31 Aralık 2006) Müftü Vekilliği görevinde bulundu. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından İskeçe Müftüsü Ahmet METE ile birlikte aday gösterild. 31 Aralık 2006 tarihinde yapılan müftülük seçimlerinde 4500 kadar oy alarak Müftülükte ikinci sırayı aldı ve İskeçe Müftü Yardımcılığı görevine getirildi. Hral, Evli ve iki çocuk babasıdır.

Fatma İMAM - İskeçe Müftü Yardımcısı

İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam 1973 yılında Ketenlik köyünde dünyaya geldi. İlkokul 2. sınıfa kadar köy ilkokuluna giden İmam, İskeçe Merkez Türk İlkokulu'ndan mezun oldu. Ortaöğretimini Bursa İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Fatma İmam, 1993 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı ve 1998 yılında buradan mezun oldu. Kısa bir süre kendi köyünde Kuran, matematik ve Türkçe özel dersler verdikten sonra İskeçe Karşı Mahalle Camii'ndeki Kuran kursunda Hüseyin Kahya'ya yardımcı oldu ve buradaki öğrencilere ders verdi. 2000 yılında kendi köyünden, İktisat Fakültesi mezunu Remzi Deli İbrahim'le evlenen Fatma İmam 2002 yılından bu yana Ketenlik Kuran kursunda kız öğrencilere yönelik ders veriyor. Müftü yardımcısı olarak üstlendiği sorumluluğun bilincinde olduğunu söyleyen Fatma İmam, sadece Batı Trakya'da değil, tüm dünyada örneği az olan bir uygulamanın İskeçe Müftüsü Ahmet Mete tarafından müftü yardımcılığına getirilmesiyle başladığını belirtti. Görevinin daha çok bayanlarla ilgili olacağını anlatan İmam, "Şu anda İskeçe genelinde Kuran kurslarında ders veren 11 bayan var. Bu arkadaşlarımızla görüşmeye başladık. Toplumun yarısını bayanlar oluşturuyor. Kadınlarımızın dini ve diğer sosyal konularda bilgilendirilmeleri gerekiyor. Bu alanda mesafe almamız lazım. Peygamberimizin bir hadisi var: 'İlim öğrenmek kadın, erkek herkese farzdır'. Kadınlarımızın dini konularda, çocuk eğitimi ve aile konularında eğitim alması şart. Bizim görevimiz de bilmeyenlere bunları anlatmaktır. Ben aynı zamanda KÖYEP projesinde de yer alıyorum. Özellikle köylerde yaşayan bayanlarımıza yönelik çalışmaların ne kadar çok gerekli olduğunu görüyorum." dedi.