YENİ GAZHANE (DROSERO) MAHALLESİNDE SÜNNET ŞÖLENİ

02-05-2011

YENİ GAZHANE (DROSERO) MAHALLESİNDE SÜNNET ŞÖLENİ

30 Nisan 2011 Cumartesi günü İskeçe Müftülüğü olarak düzenlenen sünnet şöleni başarıyla gerçekleşti. Toplu sünnet töreninde 256 çocuğumuz sünnet edildi. Bu törene milletvekilimiz Sayın Çetin Mandacı, Eyalet Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Uzun, DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve 2000’ne yakın bir kalabalık katıldı. İskeçe İlâhi Korosu’nun icra ettikleri mevlid ve ilâhilerin ardından, Müftü Efendi dua yaptı ve kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında bugünkü bu güzel tablonun oluşması için katkıda bulunanlara ve özellikle bu mahallede yaşayan Müslüman Türk halkının katılımlarından dolayı teşekkür etti ve burada bir camiye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ardından Milletvekilimiz, Eyalet Başkan Yardımcısı, DEB Partisi Başkanı da birer konuşma yaptılar ve organizasyondan dolayı İskeçe Müftüsünü tebrik ettiler. Pilâv ikramından sonra davul zurnalarla şenlik akşam saatlerine kadar sürdü.

İskeçe Müftülüğün organize ettiği bu toplu sünnette; Türkiye’den gelen Yeryüzü Doktorları Derneğinden Doktor Eyüp Veliküçük ve Doktor Cahit Şahin’in yanı sıra bizim yerel doktorlarımızdan Türkeş Hacımemiş, Ahmet Çıtak, Hilmi Dallı ve Yüksel Ahmetoğlu görev yaptılar. Doktorlarımıza Eczacı Hüseyin Zeybek ve Eczacı Cahit Cungur da yardımcı olmuşlardır. Ayrıca müftülük çalışanlarından bazı din görevlilerimiz ile mahallenin gençlerinin yaptıkları katkılarını ve yine sabahtan akşama kadar büyük bir sabır ve metanetle yardımını esirgemeyen evlâdı ile birlikte Türkiye’den gelen Ömer Güzelyazıcı’yı burada zikretmek lazımdır. İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete bu sünnet merasinin başarıyla tamamlanmasına katkıda bulunanlara içten teşekkürlerini arzetmişlerdir.

Müftü Efendi ayrıca Sünnet Şöleninde Allah rızası için 20 kazan pilâv pişiren Hasan Kahya’ya, mevlid ve ilâhi söyleyen Müftülük İlâhi Korosuna ve katkısı bulunan herkese şükranlarını ifade etmiştir.

Yine Sayın Müftümüz böyle bir organizasyonun düzenlenmesi için; iki büyük baş hayvanı bağışlayan Deniz Feneri’ne, pirinçleri bağışlayan Rıdvan Canbaz’a, içecekleri bağışlayan Fahri Canbaz ve Max Ayran’a ve davul zurnayı karşılayan DEB Partisi Başkanı Sayın Mustafa Ali Çavuş’a teşekkür edip, Allah kendilerinden razı olsun dileklerinde bulunmuştur.