İSKEÇE SÜNNE VE SİNİKOVA KUR’AN KURSLARI HATİM MERASİMLERİ

11-05-2011

İSKEÇE SÜNNE VE SİNİKOVA KUR’AN KURSLARI HATİM MERASİMLERİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren İskeçe Sünne Mahallesi ve Sinikova Merkez Kur’an Kurslarının hatim merasimleri 8 Mayıs 2011 Pazar günü gerçekleşti.

7 Mayıs Cumartesi günü Sinikova’da Cumartesi günü yapılan dua ve çekilen tekbirlerle kurban kesimi merasimi gerçekleşti.

8 Mayıs 2011 Pazar günü hocaları; İrfan Şebek, Remzi Şaban ve Kadri Abdulhalim tarafından yetiştirilen İskeçe Sünne Mahallesi Kur’an Kursu öğrencilerinin tamamladığı Kur’an hatimlerinin merasimi yapıldı. Hatim yapan öğrenciler arasında Müftümüzün oğlu Mehmet Mete de vardı.

Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç, Anavatan Türkiye’den gelen Tekirdağ Müftüsü Sayın Mahmut Gürlen, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve yöneticileri, İskeçe Milletvekilimiz Sayın Çetin Mandacı, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Eyalet Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, Muzaffer Salihoğlu Ortokul ve Lisesi Sahibi adına Rıza Kırlıdökme ve bu lisenin öğretmenleri, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile etraf köylerden ve gelen kalabalık bir cemaat katıldı. Kur’an Kursu Öğrencileri hatim merasimine katılan protokole birer buket çiçek takdim ettiler. Müftü Efendi yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Ben hem İskeçe Müftüsü adına hem bu öğrencilerin arasında benim de evlâdım olduğu için veliler adına teşriflerinizden dılayı hepinize teşekkür ederim. Bu hatim merasimlerin Batı Trakya Müslüman Türk Toplumunun birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmektedir. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ederim. Sözlerimiz fazla uzatmadan misafir olarak aramızda bulunan ve kendileriyle kardeş müftülük olduğumuz Tekirdağ Müftümüz var. Sözü kendilerine bırakmak istiyorum." Sözü alan Tekridağ Müftüsü Sayın Mahmut Gürlen çok duygusal ve içten bir konuşma yaptı. Konuşmasını şiirlerle süsleyen misafir Müftümüz; bu tür bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerini davet eden Müftümüz Sayın Ahmet Mete’ye teşekkür etti. Ardından Başkonsolosumuz cemaati selâmladı, öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını tebrik etti. Selâmlama ve teşekkür konuşmalarından sonra öğle namazına mütakip öğrenci velilerinin hazırladığı etli pilâv ve ayran ikram edildi.

Sinikova Merekez Kur’an Kursu hocası Ercan Şehrin’in yetiştirdiği öğrencilerinin hatim merasimi de civar köylerden gelen kalabalık bir halk kitlesiyle gerçekleşti. Hatim merasimine İskeçe Müftülüğünü temsilen vaiz Sayın Hilmi Karahüseyin katılırken Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu adına da Muavin Konsolosu Sayın Murat Sezgin ve Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal da katıldılar. Burada yaptıkları birer selâmlama ve teşekkür konuşmasından sonra, merasim sona erdi ve öğle namazına mütakip öğrenci velilerinin hazırladığı etli pilâv ve ayran ikram edildi.