İSKEÇE MÜFTÜSÜNÜN ATİNA – İSTANKÖY – RODOS ZİYARETLERİ

17-05-2011

İSKEÇE MÜFTÜSÜNÜN ATİNA – İSTANKÖY – RODOS ZİYARETLERİ

10 – 12 Mayıs 2011 tarihleri arasında İskeçe Müftüsü Atina, İstanbköy ve Rodos’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret 10 Mayıs 2011 Salı günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğuyle başladı. Burada bir süre görüştükten sonra, Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Sayın M. Hasan Göğüş’ü makamında ziyaret etti. Ardından Sayın Büyükelçimizle Rodop ve Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı’nın da hazır bulundukları öğle yemeği yenildi. Daha sonra Milletvekillerle beraber Sindagma’da kahve içildi. İstanköy’e gitmek için hava alanına haraket edildi. Müftü Efendi aynı gün uçakla İstanköy’e ulaştı. Geceyi burada geçirdikten sonra Dernek Başkanı Sayın Mazlum Bey ve dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede eski ve yeni hocalarımız Hasan Bey ve Hayatı Bey de hazır bulundular. Bu görüşmede var olan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Müftü Efendi buradaki faaliyetler hakkında bilgi aldı. İskeçe Müftüsü 11 Mayıs Çarşamba günü İstanköy’den feribotla Rodos’a haraket etti. Aynı gün burada da Rodos Müslüman Türklerle ve dernek yetkileriyle yemekte bir araya geldi. Rodos’ta var olan sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu ve gelecekte nelerin yapılabileceği hakkında yeni projeler için fikir teatisinde bulunuldu.

Müftü Efendi’nin edindiği izlenime göre gerek İstanköy’de gerek Rodos’taki kardeşlerimizin durumu Batı Trakya Müslüman Türkleriyle karşılaştırıldığında çok daha zor olduğunu müşahade etmiştir. Bu nedenle oralara sahip çıkıp ziyaretleri sıklaştırmak gerektiğini ifade etmiştir.

Ayrıca müftü, milletvekillerimiz Çetin Mandacı ve Ahmet Hacıosman’ın gösterdiği ilgi ve alakadan memnun olduğunu, teşekkür ettiğini de ifade etti.