KİREÇÇİLER KUR’AN KURSU HATMİ COŞKULU GEÇTİ

15-06-2011

KİREÇÇİLER KUR’AN KURSU HATMİ COŞKULU GEÇTİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kurslarının hatim merasimleri yavaş yavaş sona eriyor. İki aydır çok yoğun geçen hatimler bir hafta sonra 19 Haziran 2011 Pazar günü İsmail Mahalle Kur’an Kursunun yapacağı hatim tçreniyle sona eriyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, 12 Haziran 2011 Pazar günü Kiraççiler Kur’an Kursunun hatim merasimi gerçekleşti.

Kireççiler Kur’an Kursu hocaları; Bilal Veli, Nagihan Osmanoğlu ve Emine İmam’ın yetiştirdiği öğrencilerin hatim merasimi İskeçe’den ve Balkan köylerinden gelen kalabalık bir halk kitlesiyle gerçekleşti. Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç, Eyalet Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, BAKEŞ Başkanı Sayın Cemil Kabza, Mustafçova Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldılar.

Hatim törenin ardından Müftü Efendi kısa bir konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve Kur’an Kurslarının eğitime sağladıkları hizmeti tekrarladı. Ardından Eyalet Başkan Yardımcısı ve T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç Bey de kısa birer konuşma yaparak öğrencileri tebrik ettiler.

İskeçe S. Vali Yardımcısı Sayın Türkeş Hacımemiş’in oğlu da hatim yapması, törenden sonra gelen davetli heyeti evine alarak tatlı ve kahve ikram etmiştir. Heyet de başta oğlunu olmak üzere tüm aileyi tebrik ederek bu sevinçli günlerini paylaşmış oldu.