MURSALLI VE EMİRLER’DE MAHYA

05-07-2011

MURSALLI VE EMİRLER’DE MAHYA

Mursallı ve Emirler’de gelenksel olarak düzenlen mahya töreni 3 Temmuz 2011 Pazar günü gereçekleşti.

2 Temmuz Cumartesi günü Emirler’de İskeçe Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin ve etraf köylerden gelen cemaatin katılımıyla dua ve tekbirlerle kurbanlar kesildi.

Pazar günü İskeçe Müftülüğü İlâhi Korosu ikiye ayrılarak bir kısmı Emirler’e bir kısmı da Mursallı’ya katılarak mevlid ve ilâhilerle mahya etkinliklerine renk kattılar. T. C. Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Sayın Murat Sezgin önce Emirler’e ardından da Mursallı’ya giderek her iki mahyaya da katılıp kısa birer selâmlama konuşması da yapmıştır. Mursallı Mahyasına İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete yaptığı duanın ardından bu tür etkinliklerin önemi hakkında kısa bir konuşma da yapmıştır. Emirler Mahyasına ise Vaaz ve İrşad Ekibi Başkanı Sayın Sunay Uzun katılarak konuşma yapmış ve dua etmiştir. Her iki mahyada da kalabalık bir cemaatin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşmiştir.