ILICA YUKARI MAHALLE’DE HATİM MERASİMİ

14-06-2012

ILICA YUKARI MAHALLE’DE HATİM MERASİMİ

Balkan Kolu köylerimizden Ilıca Yukarı Mahallesinde 9 – 10 Haziran tarihlerinde coşkulu kurban ve hatim törenleri gerçekleşti. 9 Haziran Cumartesi günü kalabalık bir cemaatın katılımıyla İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yaptığı dua ile kurbanlar kesildi. 20 Mayıs Pazar günü de Ilıca Yukarı Mahalle Kur’an Kursu öğretmenleri; Şükran Uzun ve Yüksel İmam’ın gözetiminde gerçekleşen hatim töreni katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Törene kalabalık halkın yanı sıra şeref konukları olarak; Müftümüz Ahmet Mete, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen İsmail Dikme, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, Türkiye’den Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Üyesi Musa Yurt, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Başkanı Sabri Mutlu, İstanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Bayram Ali Çetinkaya ve beraberindeki öğretim üyeleri, T. C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, Sabık Milletvekilleri ve İskeçe Müftülüğü bünyesinde çalışan bir çok din görevlisi katıldılar.

Müftümüz Ahmet Mete yaptığı hatim duasının ardından cemaate şu mesajı verdi: Bu gün Türkiye’den gelen misafirlerle beraber coşkulu anlar yaşadık. Kur’an Kursu hocalarını ve öğrencileri tebrik ederim. Bir milleti ayakta tutan üç unsur vardır. Dini, milli ve gelenek ve göreneklerdir. Bunlara sahip çıktığımız taktirde her zaman varlığımızı sürdürüz. 17 Haziran Pazar günü ülkemizde yine bir seçim vardır. Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak 6 Mayıs’taki seçimlerde gösterdiğimiz başarılı tablosunu, inşallah bu seçimlerde de gösteririz. Bunun yolu, sandıktan geçer. Bu nedenle hepimiz sandığa gidelim ve oyumuzu kullanarak birlik ve beraberlik tablomuzu pekiştirelim. Bu seçimler Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.”

Türkiye’den gelen heyetin adına İstanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Bayram Ali Çetinkaya bir konuşma yaparak cemaati selamladı ve burada bulunmaktan büyük sevinç duyduklarını ifade etti ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Törenin ardından Ilıca gençliğinin hazırladığı pilav ikramı yapıldı.