İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

13-05-2013

İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

Bu hafta sonu (11 – 12 Mayıs); Ketenlik, Dolaphan ve Sünnetçiköy-Köseler Kur’an Kurslarının hatim merasimleri gerçekleşti.

11 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde önce Dolaphan sonra da Ketenlik’te dualar eşliğinde Kurban kesimi gerçekleşti. Her iki Kurban kesimi merasimine Faziletli Müftümüz Ahmet METE’nin yanı sıra kalabalık cemaat da katıldı. Sünnetçiköy’de de aynı şekilde dualarla kurban kurban kesim töreni düzenlendi.

12 Mayıs Pazar günü her üç köyümüzde yapılan hatim törenlerine Müftümüz katılarak birer selâmlama konuşması yaptılar. En son gittiği Ketenlik köyündeki hatim töreninde duayı da yaptı. Dolaphan ve Sünnetçiköy-Köseler hatim dualarını Müftülük adına Ahmet Hraloğlu ve Mustafa Trampa yaptılar. Törenlere; Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt, Türkiye’den gelen misafirler, sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve kalabalık cemaat katıldılar. Hatim merasimlerinde Müftü Efendi’nin yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yaparak 240 imam yasasının azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve dik durmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca, çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamak için çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerektiğini vurguladı. Bu vesileyle hocaları,velileri ve öğrencileri tebrik etti. Törenlerde Başkonsolosumuz Sayın Osman İlhan Şener, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Cukal ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt da birer selâmlama konuşması yaptılar.

Hatim merasimlerinin ardından törenlere katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.