KİREÇÇİLER KÖYÜ HATİM TÖRENİ

20-06-2013

KİREÇÇİLER KÖYÜ HATİM TÖRENİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kurslarının hatim merasimleri Kireççiler ile son buldu. 16 Haziran 2013 Pazar günü Kireççiler Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri güzel bir etkinlikle hatim töreni gerçekleşti.

Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Sayın Alper ATAK, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin ZEYBEK, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet KURT ve kalabalık bir halk kitlesi katılmıştır.

Hatim törenin ardından Müftü Efendi kısa bir konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve Kur’an Kurslarının eğitime sağladıkları hizmeti tekrarladı. Konsolos Muavini ve Milletvekilimiz de birer selâmlama konuşması yaptılar. Çocukların azınlık okullarına kayedilmesi konusunda veliler uyarıldı.

Hatim etkinliğinin ardından geleneksel etli pilâv ve ayran ikramı yapıldı.