ELMALI’DA HAFIZLIK MERASİMİ

16-04-2014

ELMALI’DA HAFIZLIK MERASİMİ

Hafızlık eğitimini Anavatanımız Türkiye’de tamamlayan Hafız Mehmet KIR’ın 13 Nisan 2014 Pazar günü düzenlenen görkemli bir törenle Hafızlık cemiyeti gerçekleşti.

Hafızlık cemiyeti, başta Müftümüz olmak üzere etraf köylerden gelen kalabalık bir cemaatle yeni hafız evinden tekbirler ve dualarla alınıp yine tekbirler eşliğinde camiye götürülerek başladı. İskeçe Müftülüğü İlahi Korusunun icra ettiği ilahiler ve Türkiye’den onur konuğu olarak katılan Sayın Hızır ÖZKÖK Hoca Efendi’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim’le merasim devam etti. Konuk hocamızın okuduğu içten Kur’an-ı Kerim, dinleyenlerin gönüllerini coşturdu. Daha sonra hafızların okuduğu aşır ve küçük surelerin ardından İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yaptığı duayla merasim son buldu.

Duadan sonra Faziletli Müftümüz Sayın Ahmet Mete, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal günün anlam ve ehemmiyeti ile alakalı konuşmalar yaptılar. Öğle namazından sonra halka etli pilav ikram edildi.