KETENLİK HATİM MERASİMİ

13-05-2014

KETENLİK HATİM MERASİMİ

11 Mayıs Pazar günü İskeçe Balkan Kolu’nun en büyük köylerimizden biri olan Ketenlik Kur’an Kursunun düzenlediği hatim merasimi kalabalık bir cemaatin katılımıyla büyük coşkuyla gerçekleşti. 10 Mayıs Cumartesi günü de Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin de katıldığı kurban kesme töreni yapıldı.

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik Kur’an Kursunun Pazar günkü hatim törenine etraf köylerden, İskeçe’den ve Türkiye’den gelen çok büyük bir kalabalığın yanı sıra, Faziletli Müftümüz Ahmet Mete, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ramadan Nizam, Türkiye’den Tuzla Kaymakamı Sayın Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Atina’dan gelen Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elghandur ve Müslüman eşi Yeşiller Partisi AP Milletvekili Adayı Anna Stamu ve 18 Mayıs’tas yapılacak olan yerel seçimlerde aday olanlar da yer aldı. Müftü Efendi günün anlamın ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müftü Efendi konuşmasında; öğrenci ve hocaları tebrik etti, ve Kur’an Kurslarının önemine işaret etti. Ayrıca 18 Mayıs’ta yapılacak olan yerel seçimlere de değinerek aday olanları tebrik etti ve seçimlerin sükûnet içinde geçip Batı Trakya için hayırlı olmasını diledi. Müftü Efendi’nin konuşmasının ardından, Milletvekilimiz, Mustafçova Belediye Başkanı, törene Türkiye’den misafir olarak katılan heyet adına Tuzla Kaymakamı ve Başkonsolosumuz birer selamlama konuşması yaptılar. Törenin ardından pilâv ikramı yapıldı.

Hatim töreninde ayrıca 30 yılı aşkın Ketenlik Kur’an Kursundan hizmet vermiş olan ve emekliye ayrılan Hüseyin Karahus Hocamıza Müftü Efendi tarafından plaket takdim edildi.