RAMAZAN BAYRAMI

27-07-2014

RAMAZAN BAYRAMI

Muhterem Kardeşlerim,
     Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizleri bir araya toplayan, huzur ve güven ortamında ibadet etmemizi sağlayan on bir ayın sultanı Ramazanı geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının duruğa ulaştığı Ramazan Bayramına kavuşmuş bulunuyoruz. Bizi, bu kutlu günlere ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.

Bayramlar, nefis muhasebesinden ve sabır imtihanından başarıyla çıkmamızın simgesi olan kıymetli anlardır. Bayramlar, anne-babaların, büyüklerin ellerinin öpülüp dualarının alındığı, küçüklerin sevinçlerine ortak olunduğu, komşuluk duygularının güçlendiği, kimsesizlerin sahiplenildiği, yetimlerin başlarının okşandığı mutlulukla dolu günlerdir. Kimsesizlerin ve fakirlerin sevindirilmesi yalnız Ramazan’da değil, Ramazan sonrası da gerekmektedir. Ayrıca bayramlar, küskünlerin barıştığı, birlik-beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştiği zamanlardır.

Değerli Kardeşlerim,
     Ne acıdır ki, bu seneki Ramazan Bayramına manasına uygun sevinç ve coşkuyla değil, buruk ve büyük bir üzüntüyle giriyoruz. Bu mübarek günlerde hepimizi derinden yaralayan ve üzüntüye boğan Gazze’deki kardeşlerimizin uğradığı zulüm, çocuk yaşlı demeden masum insanlara yağdırılan bombalar işlenen katliam insanlık adına utanılacak büyük bir vahşet tablosudur. Din düşmanları, İslâm dünyasının dağınıklığından istifade ederek bu mübarek günlerde müslüman kanı akıtmakta hiç çekinmemektedirler. Suriye’de, Irak’ta, Kerkük’te, Mısır’da, Doğu Türkistan’da ve özellikle son zamanlarda Gazze’de cereyan eden feci olaylar, insanlık dramı olmasına rağmen “medenî” dünya gözünü kapamış, sesini çıkarmamaktadır. Allah İslâm âlemine uyanış, diriliş, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamı ihsan etsin.

Aziz Kardeşlerim,
   Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bizler, özellikle son zamanda Gazze’ye yönelik acımasız saldırılar karşısında sessiz ve duyarsız kalamazdık. Bu manada buradaki mazlum kardeşlerimizin yaralarını sarmak için maddi manevi desteğimizi göstermemiz dinimizin bize yüklediği bir vecibedir. Bu amaçla bayram sonrası toplanmak üzere Ramazan Ayının son Cumasındaki hutbelerde Batı Trakya çapında bir yardım kampanyasını ilan etmiştik. İmamlarımız ve mütevelli heyetleri bu yardım kampanyasını takip etmelerini istirham ederim. Toplanan yardımlar, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun öngördüğü şekilde Müftülüğümüze teslim edilecek ve en yakın zamanda en güvenilir bir yolla Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Yapacağımız yardımlarımızı Allah kabul etsin, böyle faciaları kimseye göstermesin.

Sevgili Kardeşlerim,
     Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın davası ve çetin mücadelesi devam etmektedir. Devlet dayatmacı politakasını devam ettiriyor. Biz de azınlık olarak dik durur mücadelememizi sürdürüsek, Allah’ın izni ve yardımıyla hak ettiğimiz yere geliriz. Unutmayalım ki, Allah sabredenlerle beraberdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cenâb-ı Hak’tan sıhhat, afiyet, bol bereket dilerken Ramazan Bayramınızı tebrik ederim. Rabbim bu Bayramı İslâm dünyasında akan kanın durmasını, barış ve huzur ortamının sağlanmasını vesile kılsın.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü