BU HAFTASONU HATİM TÖRENLERİMİZ ŞEREF MİSAFİRİMİZLE BİR BAŞKAYDI

05-05-2015

BU HAFTASONU HATİM TÖRENLERİMİZ ŞEREF MİSAFİRİMİZLE BİR BAŞKAYDI

3 Mayıs Pazar günkü hatim törenlerine Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın oğlu Sayın N. Bilâl ERDOĞAN damgasını vurdu. Faziletli Müftümüzün davetlisi olarak 2 – 3 Mayıs tarihlerinde Batı Trakya’yı ziyaret etti. Şeref misafirimiz Sayın N. Bilâl ERDOĞAN, Cumartesi günü Gümülcine’deki temaslarından sonra, Cumartesi gecesi İskeçe’ye geçerek Müftümüzün köyü olan Yassıören’de konakladı. Kendisine Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza AKINCI ve Konsolosluk erkânı da eşlik etti.

2 Mayıs Cumartesi günü Mustafçova ve Şahin köylerinde Kurban Kesim Merasimleri düzenlendi. Kurban kesim törenlerinde Müftülüğümüzü temsilen Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu katılmıştır.

3 Mayıs Pazar günü, Şeref konuğumuz Faziletli Müftümüzün refakatinde sırasıyal Dinkler, Mustafçova ve Şahin Hatim Merasimlerine katıldı. Sayın Bilal ERDOĞAN katıldığı merasimlerde çiçeklerle ve halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Son durak olan Şahin’de hatim töreninin ardından kendisini kurbanla karşılan cemaat, balkon konuşması da yapmıştır.

Sayın Bilal Erdoğan’ın Batı Trakya ziyaretinde verdiği mesaj birlik ve beraberlik içinde haraket etmemizdir. Kısaca kendisi; “Bizler kalpleri birlikte atan toplumlarız. Zaten bir milletin parçalarıyız. Buraya gelmek, sizlerle aynı havayı solumak bizler için çok büyük mutluluk vesilesi. Biz, Türkiye’de iyi olduğumuzda, buradaki kardeşlerimizin de iyi olmasını istiyoruz. Buradaki kardeşlerimizin sıkıntısı olduğunda biz de o sıkıntıları yaşıyoruz, hissediyoruz, üzülüyoruz. Bunun komşuluk hukukunun ötesinde, bir kardeşlik hukuku olduğunu düşünüyorum. Türkiye’den gelerek sizlere hem bir kardeşlik göstergesi hem de yakınlığımızın fiziki olarak bir göstergesi olsun istedik” ifadesini kullandı.

3 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Dinkler, Mustafçova ve Şahin Kur’an Kurslarının hatim merasimleri, öğrencilerimizin sergilediği başarılı bir performansla okudukları Kur’an-ı Kerimler, şiir ve ilahilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattılar.

Hatim törenlerine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra, şeref konuğumuz Sayın Bilal Erdoğan, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Alı Riza Akıncı ve konsolosluk erkânı, İskeçe Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Kabza, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Sayın Ömer Çay, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve yöneticileri, eyalet ve belediye meclis üyeleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Öğlen namazına müteakip hazırlanan etli pilav ikramı yapıldı.