HAFTA SONU ETKİNLİKLERİMİZ

12-05-2015

HAFTA SONU ETKİNLİKLERİMİZ

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren İskeçe Karşı Mahalle ve Ketenlik Kur’an Kurslarının gelenek haline gelen Hatim Merasimleri 10 Mayıs 2015 tarihinde Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

9 Mayıs Cumartesi günü Ketenlik köyünde Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin katılımıyla Kurban Kesim Merasimi düzenlendi.

9 Mayıs Cumartesi günü ayrıca Balkan turuna çıkmış olan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN ve beraberindeki heyeti İskeçe’mizi şereflendirdiler. Cumartesi Akşamı Faziletli Müftümüzün refekatinde Ketenlik köyünü ziyaret ettiler. Bu ziyarette akşam namazına müteakip Ketenlik Aşağı Mahalle Camiinde heyetin içinde yer alan Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Sayın Metin ÇAKAR ve Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER Hocalarımızın OKUDUKLARI Kur’an-ı Kerim ve ilahiler, cemaate coşkulu anlar yaşattı. Ardından İstanbul Müftüsü anlamlı bir konuşma yaptı. Son olarak da Müftümüz Sayın Ahmet METE’nin duasıyla program sona erdi.

10 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Karşı Mahalle ve Ketenlik Kur’an Kurslarının hatim merasimleri, öğrencilerimizin sergilediği başarılı bir performansla okudukları Kur’an-ı Kerimler, şiir ve ilahilerle coşkulu geçti

Hatim törenlerine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Alı Riza Akıncı ve konsolosluk erkânı, İskeçe Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Kabza, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve yöneticileri, eyalet ve belediye meclis üyeleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Öğlen namazına müteakip hazırlanan etli pilav ikramı yapıldı.