BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞINA YÖNELİK YAPILAN HAKSIZLIĞA ’’ARTIK YETER’’ DİYORUZ

09-07-2021

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞINA YÖNELİK YAPILAN HAKSIZLIĞA ’’ARTIK YETER’’ DİYORUZ

İskeçe Türk Birliği’nin haklı taleplerinin reddedildiği, AİHM kararlarının uygulanmaması ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın maruz kaldığı haksızlığa karşı tepkimizi dile getirmek amacıyla 10 Temmuz Cumartesi günü saat 11:30’da İskeçe Türk Birliği önünden başlayacak ve şehir meydanına kadar yapılacak barışçıl yürüyüş ve burada yapılacak konuşmalardan sonra bir süreliğine oturma eylemi gerçekleştirilecektir.

Faziletli Müftümüz, sosyal medya hesabından durumla ilgili, ’’Bir topluma sorulmadan kimlik dayatılamaz. Dayatılırsa haksızlık olur. Bu haksızlığa hayır diyoruz’’ ifadelere yer veriyor.

İskeçe Müftülüğü olarak, demokrasi ve insan haklarına saygı duyan herkesi, azınlığımızı hedef alan haksızlıklara karşı haklı taleplerimizi savunan tüm vatandaşları düzenlenecek demokratik eyleme katılmaya ve adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz.

10 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 11:30’DA İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ VE YILLARCA SÜREN HAKSIZLIĞA "ARTIK YETER" DİYORUZ!...