ENCÜMENLER BİRLİĞİNİN BOYKOT KARARINI DESTEKLİYORUZ

13-12-2021

ENCÜMENLER BİRLİĞİNİN BOYKOT KARARINI DESTEKLİYORUZ

Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklamada, 17 Aralık Cuma günü Batı Trakya genelindeki tüm azınlık ilkokullarına öğrencilerin gönderilmemesi yönünde encümen ve velilere tavsiyede bulunulması kararı alındı.

Konuyla ilgili olarak Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Azınlık Okulları Encümenler Birliği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri 7 Aralık tarihinde gerçekleştirdikleri çevrim içi toplantıda, idarenin haksız ve hukuka aykırı uygulamalarından vazgeçmediğini hatta ve hatta bunlara her geçen gün yeni bir hukuksuzluğu ekleyerek devam ettirdiğini dikkate alarak;

Hukuksuz uygulamalara dur demek ve sesimizi gerek Yunan, gerekse uluslararası kamuoyuna duyurabilmek ve hak gasplarına dikkat çekmek amacıyla 17 Aralık Cuma günü Batı Trakya genelinde tüm azınlık ilkokullarına öğrencilerin gönderilmemesi yönünde encümen ve velilere tavsiyede bulunulmasını kararlaştırmışlardır.

Bu vesileyle ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü münasebetiyle, eğitim hakkının en önemli insan haklarından bir tanesi olduğunu ülkemiz idarecilerine bir kez daha hatırlatmak isteriz. Azınlık eğitiminin statüsü uluslararası ve ikili antlaşmalarla belirlenmiş olup, bu statü, tek taraflı irade ile ve bu antlaşmalara aykırı iç hukuk düzenlemeleri ile ortadan kaldırılamaz. Bu açıkça, hukuk tanımazlıktır, uluslararası hukuku yok saymaktır ve demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen ülkemiz Yunanistan için, kocaman bir kara lekedir.

Değerli encümenler ve saygıdeğer veliler; Unutmayalım ki, çocuklarımız geleceğimizdir! Geleceğimizin ipotek altına alınmasını istemiyorsak, hep birlikte HAK GASPINA SON diyelim.”

İskeçe Müftülüğü olarak; Azınlık Okulları Encümen Birliği’nin aldığı boykot kararını destekliyoruz.