FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜMÜZ AHMET METE’DEN KADİR GECESİ MESAJI

24-04-2022

FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜMÜZ AHMET METE’DEN KADİR GECESİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim!

Cenab-ı Allah’ın biz kullarına bir ihsanı olan Ramazan ayı, mümin gönülleri mahzun bırakarak bizlere veda etmek üzeredir. Bir yandan ayrılığın verdiği burukluğu yaşarken bir yandan da Rabbimizin rahmetinin coştuğu ve doruğa ulaştığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. 27 Nisan 2022 tarihinde, önümüzdeki Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece Kadir Gecesidir.

İnsanlara en doğru yolu gösteren, onları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, onlara dünya ve ahiret saadeti temin eden Kur’an-ı Kerim, Kadir Gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi; İnsanlığın hasretle beklediği Hira ufuklarında beliren İslâm güneşinin ilk ışıklarının yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gecedir.

Zamanın durduğu, feyz ve bereketin nihayetsiz bahşedildiği bu gece ile ilgili olarak Rabbimiz Kadir sûresinde şöyle buyurur:

“Gerçek şu ki Biz  (O’nu) Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Sevgili Kardeşlerim!

Kur’an-ı Kerim’e ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz o ölçüde artacaktır. Biz Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz Kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.

Bu açıdan biz, O’nun hayat veren ilkelerini, mesajını en doğru şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız.

İnsanlar, O’ndan aldıkları ışıkla büyük medeniyetler kurmuşlar, Kur’an’dan uzaklaşanlar da sıkıntı ve buhranlardan kurtulamamışlardır. İnsanlığı bir olan Allah’a kul olmaya çağıran yüce Kitabımız, yalnızca merasimlerde ve cenazelerin ardından okunan bir Kitap değil, bilakis hayatın her alanını kuşatan, doğruluğu, hak ve adaleti, kardeşlik ve yardımlaşmayı, helalinden kazanıp başkasının malına zarar vermemeyi, günahlardan arınıp tertemiz bir ruhla, ahlaki erdemlerle yaşamayı emrederek kendisiyle amel edilmesini ister.

O halde Aziz Kardeşlerim!

Bir ömre bedel olan bu Kadir gecesini büyük fırsat bilerek ihya edelim, hayatımızın Kuran’a uygun olup olmadığının muhasebesini yapalım. Bu gecede Kur’an’ı çok okuyalım, günahlarımıza tövbe ve istiğfar edelim. Kaza namazı kılalım. Özümüze, yaratılış gayemize dönelim. Gaflet ve hata içerisinde geçen ömrümüzü sorgulayalım. Kin ve düşmanlığın yerine sevgi ve saygıyı hâkim kılarak kardeşlik duygularımızı pekiştirelim. Yetimlerin ve kimsesizlerin elinden tutalım. Ailemiz, milletimiz, İslâm âlemi ve tüm insanlık için dua edelim. Ramazan’da kazandığımız güzellikleri ve faziletleri Ramazan’dan sonra da artırarak devam ettirelim.

Peygamberimiz; “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua etmemizi tavsiye etmiştir.

Kadir Gecesinin rahmet ve bereketi üzerimize olmasını, bu müstesna gecenin hayatımızı Kur’an’la buluşturmasını, tüm İslâm Dünyasına ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Ahmet METE

İskeçe Müftüsü