BRATANKOVA VE MUSTAFÇOVA’DA HATİM MERASİMLERİ GERÇEKLEŞTİ

08-05-2022

BRATANKOVA VE MUSTAFÇOVA’DA HATİM MERASİMLERİ GERÇEKLEŞTİ

İskeçe Müftülüğü çatısı altında faaliyet gösteren Bratankova ve Mustafçova Kur’an Kurslarımızın 8 Mayıs 2022 Pazar günü hatim merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

7 Mayıs Cumartesi günü Bratankova ve Mustafçova köylerinde kurban kesim töreni gerçekleşti. Bratankova kurban kesim törenine Vaiz Mustafa Trampa, Mustafçova kurban kesim törenine ise Vaiz Mustafa Kamu katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi.

Mustafçova hatim törenine Müftülüğümüzü temsilen İskeçe Müftü Yardımcısı sn. Ahmet Hraloğlu katıldı. Bratankova hatim merasiminde ise İskeçe müftülüğünü Vaiz Cemali Burbun temsil etti.

Hatim törenlerine T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu temsilen Muavin Konsolos Subutay Koç, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, KINAL Milletvekili Burhan Baran, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Mustafçova Belediyesi anamuhalafet Başkanı ve eski Belediye Başkanı Cemil Kabza, eski Belediye Başkanlarından Mücahit Dükkancı, muhalefet liste Başkanları Ahmet Kurt ve Önder Meçoğlu katıldılar.

8 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleşen hatim merasimlerinde; öğrencilerin Kur’ân tilâveti, şiir ve ilâhiler büyük beğeni kazandı. Hatim törenlerinin ardından pilav ikramı yapıldı.