FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE VE İMAM ERKAN AZİZOĞLU’NUN AÇTIKLARI DAVA BUGÜN KARARA BAĞLANDI

25-05-2022

Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu’nun Gökçepınar’da talihsiz asker Ahmet Katunlu’nun cenazesinde yaşananlarla ilgili kendilerine yönelik yalancı ve asılsız haber yapanlara karşı açtıkları davanın sonucu bugün, 25 Mayıs Çarşamba günü, karara bağlandı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu, asker Ahmet Katunlu’nun cenazesinden sonra kendileri hakkında Yunanistan bayrağını tabutun üzerinden aldıkları iddiası başta olmak üzere yalancı şahitlik ve iftira yoluyla karalamada bulundukları iddiasıyla Mahitis Gazetesi sahibi Panos Papadopulos, eski ANEL partisi üyesi Hrisa Utsi, Nuri Farzlı ve eski tayinli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu aleyhine dava açmışlardı.

Bugün açıklanan mahkeme kararında, suçlamalar “iftira yoluyla karalama” yerine “basit karalama” olarak nitelendirilerek dört davalıdan üçü suçlu bulundu. Davalılardan Nuri Farzlı ise berat etti. Ayrıca davalılara yönelik kovuşturmanın sona erdirilmesi de karara bağlandı.

Merhum asker Ahmet Katunlu’nun babasının mahkemede şahit olarak söyledikleri yapılan haberlerin asılsız olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

İki gün süren duruşmada faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu, İskeçe Müftülüğü şube Müdürleri ve din adamları, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, eski Mustafçova Belediye Başkanı ve Anamuhalet Lideri Cemil Kabza, Mustafçova BBK Hareketi Başkanı Ahmet Kurt, Çınar Derneği’nden Başkan Cengiz Ömer, Başkan Yardımcısı Bilal Budur, Genel Sekreter Murat Köse, İskeçe Türk Birliği Genel Sekreteri İsmet Tüccar, Azınlık avukatlarından Ahmet Kara, Adnan Peçenek, Özer Talatoğlu ve birçok Azınlık mensubu hazır bulundu.