FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE MİLLET GAZETESİNE KONUŞTU

26-05-2022

FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE MİLLET GAZETESİNE KONUŞTU

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu’nun, Gökçepınar’da asker Ahmet Katunlu’nun cenazesinde yaşananlarla ilgili kendilerine yönelik yalancı şahitlik ve iftira yoluyla karalamada bulundukları gerekçesiyle açtıkları davanın sonucu 25 Mayıs Çarşamba günü açıklandı. Mahitis Gazetesi sahibi Panos Papadopulos, eski ANEL partisi üyesi Hrisa Utsi ve eski tayinli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu "basit karalama"dan suçlu bulundu.

Davanın ardından Hrisi Utsi’nin avukatı Stelyos Yalaoğlu Radio Xronos’a dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak davalıların suçsuz bulunduklarını söyledi.

Mahitis gazetesi ise dava hakkında yaptığı haberinde İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hakkında bazı ithmalarda bulundu.

Millet Gazetesi tüm bu gelişmeleri faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye sordu. Müftü Mete Millet Gazetesi’nin sorularına verdiği yanıtlarda kendisini tanımadan hakkında ithamlarda bulunanları kahve içmeye davet etti.

Müftü Mete demecinde Yunan adaletinin Azınlık namına hiçbir zaman teraziyi tutturamadığını söyledi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Millet Gazetesinin sorularını şu şekilde cevaplandırdı:

‘‘MİLLET: Sayın Müftüm, dün İskeçe Mahkemesi’nde sizin ve Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu’nun açtığı dava görüşüldü ve karara bağlandı. Dava süreci ve sonucunu değerlendirir misiniz?

MÜFTÜ METE: Sonuç tamamıyla Azınlığa hakaret edenleri kurtarma operasyonuydu.

MİLLET: Mahkeme dün, dört kişiden üçünü suçlu buldu. Bu sizin için ne ifade ediyor?

MÜFTÜ METE: Ona da şükredecek duruma geldik. Çünkü Yunan adaleti Azınlık namına hiçbir zaman teraziyi tutturamamıştır.

MİLLET: Dava açtığınız bir kişinin avukatı dün bir radyo merkezine mahkeme süreciyle ilgili bir açıklaması var, yine ağır ithamlar var. Davalıların suçsuz bulunduklarını söyledi. Buna ne diyorsunuz?

MÜFTÜ METE: Avukat beni tanımadan devamlı surette bunu yapmaktadır. Bence dışarıda duyduklarıyla değil, beni tanımasını tavsiye ederim. Kendisine bir kahve içmemizi teklif ediyorum.

MİLLET: Mahitis gazetesi bugünkü sayısında konuyu manşete taşımış, şahsınıza yönelik ithamları var, gazetenin bu yayınına cevap vermeyi düşünüyor musunuz, cevabınız, tavsiyeniz nedir?

MÜFTÜ METE: Mahitis gazetesini okumuyorum. Ciddiye de almıyorum. Çünkü bugüne kadar hakkımda yazdığı herşey yalan ve iftiradan ibarettir.

MİLLET: Son olarak hem sizi sürekli hedef haline getirip karalamaya çalışanlara, hem de onlara destek olanlara yönelik mesajınız ne olacak?

MÜFTÜ METE: Güneş balçıkla sıvanmaz. Toplumun selameti için kimler uğraşıyor ve çaba sarfediyor önce onu öğrensinler. Toplumu savunan sıkıntılarını gidermeye çalışan kaç kişi kaldı? Önce ona baksınlar sonra karalasınlar.

MİLLET: Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığına yönelik mesajınız  var mı?

MÜFTÜ METE: Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mukaddesatına, değerlerine, hasletlerine sahip çıkmaya devam etsin. Yanlış ve yalanlara hiçbir zaman inanmasın.’’