BÖLGEMİZDE HATİM COŞKUSU SÜRÜYOR

20-06-2022

BÖLGEMİZDE HATİM COŞKUSU SÜRÜYOR

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Şahin, Elmalı ve Sakarkaya  Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri, 19 Haziran 2022 Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

18 Haziran Cumartesi günü Şahin ve Sakarkaya köylerimizde kurban kesim töreni gerçekleşti.  Kurban kesim törenlerinde Müftülüğümüzü temsilen Şahin’de Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Trampa, Sakarkaya’da Vaiz Cemali İhtiyar katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi ardından geleneksel etli pilav ikramı yapıldı.

Pazar günü büyük coşkuyla gerçekleşen hatim törenlerinde Faziletli Müftümüz sn. Ahmet Mete’yi; Şahin’de Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Trampa, Elmalı’da Personel Müdürümüz Mustafa Kamu ve Sakarkaya’da Vaiz Muhammed Deli temsil etmişlerdir.

Kalabalığın yoğun olduğu ve kurum ve kuruluş başkanlarının katılımı ile gerçekleşen Elmalı ve Sakarkaya Hatim merasimlerine protokol selamlama konuşmalarını yaptıktan sonra, Balkan kolunun merkezi ve en büyük köyü olan Şahin hatim merasimine katılmışlardır. Burada onur konuğu olarak T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu Beyefendi’yi temsilen Muavin Konsolos Barış Çulha da teşrif etmişlerdir. Etraf köylerden, İskeçe’den ve Gümülcine’den hatta Türkiye’den bir çok misafirin yoğun katılımıyla coşkulu geçen merasime İskeçe Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediyesi Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu,  Mustafçova Belediyesi’nin sabık Başkanları Mustafa Aga, Mücahit Dükkancı ve Cemil Kabza, Liste Başkanları Ahmet Kurt, Önder Meçoğlu, Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de yer almışlardır.

Hatim törenlerinde öğrencilerimizin sergiledikleri başarılı performans, katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Merasim sonunda yapılan selamlama konuşmalarında; milli ve dini hasletlerimize bağlılığın önemine değinildi, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Ayrıca öğrenciler ve onları yetiştiren hocaları tebrik edildi, merasimlerin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür edildi. Öğle namazına müteakip misafirlere geleneksel etli pilav ikramı edildi.