İskeçe’de Hatim Merasimleri Sona Yaklaşıyor

02-06-2010

İskeçe’de Hatim Merasimleri Sona Yaklaşıyor

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri bu hafta Koyunköy Kur’an Kursu Hatmi ile devam edildi...

Haftasonu Koyunköy Kur’an Kursu Hatmine katılan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet METE yaptığı anlam yüklü konuşmalarında şunları dile getirdi:

"Bugün böyle önemli bir günde birlikte bulunmamızın çok büyük bir anlamı vardır. Yapılan hatimler sayesinde millet olarak önemli şeyleri idrak etmeliyiz.

Sizlere önemli hususulardan bahsetmek istiyorum. Toplum olarak bizleri ayakta tutan üç temel nokta var. Bunların ilki dinimizdir. Din, insanı manevi yönüyle ayakta tutar. Ve insana her türlü huzuru temin eder.

İkinci nokta ise, dilimizdir. Dilimiz bizlerin varlığımızı ifade etmenin en temel faktördür. Bugün Kur’an Kurslarımız da bunu sağlamaktadır. Ve tabii ki, üçüncü temel nokta da kültürümüzdür. Örf, anane ve adetlerimizin muhafazası bizlere farklı bir dinamizm katmaktadır. Dolayısıyla bütün bu özellikleri göz önüne bulundurarak kendimize çeki düzen vermeliyiz. Dilimiz Türkçeyi her daima konuşmalıyız. Türkçe gibi bir dilimiz varken kıymetini bilmeliyiz. Eğitim bu noktada çok önemlidir. O yüzden çocuklarınızı azınlık okullarına göndermelisiniz. Azınlık okullarımıza gönderirseniz çocuklarımız hem Türkçe hemde Yunancayı çok iyi öğreneceklerdir." dedi.

Pazar günü Koyunköy Kur’an Kursunda, Kur’an Kursu Öğreticileri İlahiyatçı Safiye Karasalih, İlahiyatçı Cemali İhtiyar ve Kadriye Çolak’ın yetiştirdiği 39 öğrenci için hatim merasimi tertip edildi.