FRANSIZ TELEVİZYON KANALINA KINAMA

01-10-2010

FRANSIZ TELEVİZYON KANALINA KINAMA

28 Eylül 2010 tarihinde Bölgemiz Ilıca köyünde Fransız devlet televizyonu TV Frans 3 ile İskeçe’de bölücülüğü ve huzursuzluğu arzu eden bazı kişilerle beraber Ilıca Azınlık Türk İlkokulunda habersiz ve izinsiz olarak ’Pomak Köyü Çocukları’ adı altında çekim yapmaları üzerine bölgede gerginliğin yaşanmasına neden olmuştur. Bu ad altında çekimler yapıldığını fark eden köy halkı okul önünde toplanarak ekibin çektiği görüntüleri kameradan silmesini istedi. Ekip görüntüleri silmemekte ısrar edince köye polis ekipleri çağrıldı. Ilıca köyüne gelen polis ekipleri de okulda izinsiz çekim yapmanın yasak olduğunu Fransız ekibine hatırlatılınca okulda çektiği görüntüleri bilir kişi heyeti önünde kamerasından silmek zorunda kaldılar. Daha sonra Fransız televizyon ekibi polis refakatinde köyden ayrıldı. Aynı köyden olan ve ekiple birlikte köyden ayrılmak istemeyen Ahmet İmam’a köy halkı tepki göstermeye başlayınca polis onu da köyden uzaklaştırdı.

Böyle sakin dönemde, var olan Türk-Yunan dostluğunun bozulmasına yönelik bölgeye gelen birileri tarafından yapılmak istenen bu tür haraketler asla kabul edilemez. Bizler var olan bu güzel havanın bozulmasını istemiyoruz. Gerek millî kimliğimizin inkârına, gerekse bölgemizde var olan barış ve huzurun bozulmasına yönelik bu tür art niyetli faaliyetleri ve bu faaliyetlerde yer alan kötü ruhlu kişileri şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca bu vesileyle o gün olay yerinde provakasyonlara kapılmayıp sağduyulu ve demokratik bir şekilde tepkisini gösteren Ilıca’lı ve civar köyden gelen tüm soydaşlarımızı tebrik eder, sevgi ve şükranlarımızı sunarız.

İskeçe Müftüsü

Ahmet METE