İSKEÇE MÜFTÜSÜ MUSTAFA TRAMPA DEB PARTİSİ 6. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

27-11-2022

İSKEÇE MÜFTÜSÜ MUSTAFA TRAMPA DEB PARTİSİ 6. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

Dostluk Eşitlik Barış Partisi 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurulun sonunda yapılan seçimde Çiğdem Asafoğlu yeniden parti genel başkanlığa seçildi.

Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi organı Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisinde gerçekleşen 6. Olağan Genel Kurulu’nda partinin yeni başkanı ve merkez yürütme kurulu üyeleri seçildi.

DEB Partisi 6. Olağan Genel Kurulu, 27 Kasım Pazar günü Gumulcine’de Achilio Hoteli’nde yapıldı.

Faziletli İskeçe Müftümüz Mustafa Trampa, İskeçe Müftülüğü din görevlileri, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, sivil toplum kuruluşların başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve Batı Trakya’nın farklı köylerinden yüzlerce soydaşın katıldığı genel kurul saat 12.30’da başladı.

Programın açılışında DEB Partisinin kurucusu, ilk genel başkanı merhum Dr. Sadık Ahmet ve azanlık davasına hizmet etmiş bu dünyadan göçüp gitmiş olanlar için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Program 6. Olağan Genel Kurulu yönetmek için Divan Kurulu üyelerinin belirlenmesi ile devam etti. Divan Başkanı Mehmet Emin olurken, saymanlık görevine Emel İbram ve Kerem Abdürrahimoğlu seçildi.

Divanın belirlenmesi ile protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu söz aldı. Daha sonra sırasıyla DEB Partisi Sabık Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ve son olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif katılımcılara konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra eleştir ve öneri bölümüne geçildi ancak bu bölümde hiç bir üyenin söz almaması sonucu mevcut başkan ve merkez yürütme kurulunun çalışmaları ibra edildi.

Genel kurulun sonunda parti başkanlığı ve merkez yürütme kurulu için seçim yapıldı. Parti başkanlığı için tek aday eski başkan Çiğdem Asafoğlu oldu.

Parti üyelerinin kullandıkları oylarla Çiğden Asafoğlu yeniden DEB Partisi Genel Başkanlığına seçildi. Parti genel başkanla birlikte merkez yürütme kurulunun 58 üyesi de parti üyelerinin kullandığı oylarla seçildiler.

DEB Partisi 6. Olağan Genel Kurulu’na kaç parti üyesinin katıldığı, partinin merkez yürütme kuruluna aday olan üyeleri aldıklar oylar ilerleyen saatlerde belli olacak.