HAFIZ RASİM HRALOĞLU (AHMET)

27-03-2024

HAFIZ RASİM HRALOĞLU (AHMET)

8 Mart Cuma günü Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, “Ulu Çınarlara Vefa Projesi” kapsamında Hafız Rasim Hraloğlu’nu ikamet ettiği Ilıca Yukarı Mahallesindeki evinde ziyaret ettiler.

Rasim Hoca 1936 yılında Ilıca’da doğdu. Çocukluğu zor ve çileli geçti. Daha bir buçuk yaşındayken annesini kaybetti. İlkokulu kendi köyünde başladı fakat 1946 – 1949 yıllarında yaşanan iç karışıklık nedeniyle andartlar (çeteciler) olarak bilinen isyancılar köyü basmışlar. Köy halkı evlerini barklarını bırakarak Şahin ve Elmalı köylerine sığınmışlar. Rasim hocanın ailesi Şahin’e sığınmış. Buradaki insanlar, evlerini onlara açmış. İki odalı evlerinde birini göç eden aileye vermişler. Adeta Peygamberimiz zamanındaki Medine’deki muhacir ile ensar zamanı yeniden canlanmış. Bu arada ilkokulu burada devam edip tamamladı.

Şahin’de geçen üç yılın ardından köyüne dönen Rasim hoca Hafuz Şükrü’nün yanında hafızlığını tamamladı.

1954 yılında İsmail Mahalle’ye bağlı Bayraktar Mahallesinde imam ve aynı zamanda köy ilkokulunda öğretmen olarak görevlendiriliyor ve burada 30 yıl görev yapıyor. Ondan sonra köyüne dönen hocamız burada 13 yıl daha Kur’an Kursu eğitmeni, camide müezzinlik ve imamlara yardımcı olarak görev yapmış, ömrünü topluma hizmetle geçirmiştir. Şimdi ise Ilıca köyündeki evinde hayatını sürdürmektedir. Hocamız son beş yıldır ayak ağrılarından dolayı camiye çıkamıyor.

Rasim hoca Müftü efendiye ziyaretinden dolayı duygu dolu sözlerle teşekkür ederek onları kapıya kadar uğurladı. Müftü efendi de kendisine hayırlı ramazanlar dileyerek oradan ayrıldı.