BASAYKOVA VE BRATANKOVA’DA HATİM COŞKUSU

29-04-2024

BASAYKOVA VE BRATANKOVA’DA HATİM COŞKUSU

28 Nisan 2024 Pazar günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Basaykova ve Bratankova Kur’an Kurslarının hatim etkinlikleri kalabalık bir izleyici kitlesiyle gerçekleşti.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa önce Basaykova Kur’an Kursuna katılarak öğrencileri ve ailelerini kutladı, köy halkını selamladı. Köy İmamı ve Kur’an Kursu Hocası Hüseyin İmam’ın çalıştırdığı öğrenciler, başarılı bir performans göstererek katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Bu etkinliğe Faziletli Müftümüzün yanı sıra, Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran ile Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt da yer aldı. Protokol selamlama konuşmalarından sonra, Bratankova’ya gitmek üzere köyden ayrıldı. Burada hatim duasını yapmak üzere Müftülüğü temsilen vaizlerimizden Cemali Burbun kaldı.

Hüseyin Cihan Hocamızın yetiştirdiği Bratankova Kur’an Kursu öğrencilerimizin gerçekleştirdiği hatim programı, halkın yoğun katılımı ve ilgisiyle coşkuyla gerçekleşti. Faziletli Müftüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Eski Belediye Başkanları, eyalet ve belediye meclis üyeleri, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, din görevlilerimiz, DEB Partisi temsilcileri ve Avrupa Parlamentosu milletvekili adayları da yer aldı.

Protokolün selamlama konuşmalarından sonra tören sona erdi. Törenin sonunda uzun yıllar görev yapan İmam Hüseyin Dallı ile İmam Yardımcısı Hamdi Karaosmanoğlu’na Müftü Efendi tarafından şükran plaketi takdim edildi. Öğle namazına müteakip köy halkının hazırladığı etli pilav ve ayran ikram edildi.