Başkonsolos Sarnıç, İskeçe Müftüsü’nü ziyaret etti

23-12-2009

Başkonsolos Sarnıç, İskeçe Müftüsü’nü ziyaret etti

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç İskeçe Müftülüğü’nü ziyaret etti. Azınlık kurumlarını ziyareti çerçevesinde 18 Aralık Cuma günü İskeçe Müftülügü’ne gelen Başkonsolos Sarnıç burada İskeçe Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve vaizler temsilcisi Mustafa Kamu tarafından karşılandı. Bir saati aşkın bir süreyle müftülükte bulunan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, kendilerine müftülük çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca Başkonsolos Mustafa Sarnıç, bu yıl hac farizasını yerine getiren Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun da haccını tebrik etti.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Başkonsolos Sarnıç’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Batı Trakya Türklerinin sorunları takip etme mücadelesinde müftülük kurumunun son derece önemli bir rol oynadığını ve etkili katkısı olduğunu ifade etti.