Mustafa TRAMPA - İskeçe Müftüsü

FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA KİMDİR?

1974 tarihinde Yunanistan, İskeçe ili Şahin köyünde doğdu.
İlk öğretimini İskeçe ilinin Şahin köyünde bitirdi.
1993 senesinde Edirne İmam Hatip Orta ve Lisesinden mezun oldu.
1998’de Konya Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu.
2001 yılından beri İskeçe Müftülüğü Vaaz ve İrşad Heyeti üyesidir.
Üsküdar Üniversitesi, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde “Batı Trakya’da Mevlid Geleneği“ adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Tasavvuf Felsefesinde Doktora yapmaktadır.
Batı Trakya’da çıkan Millet gazetesinde 7 yıl köşe yazarlığı yaptı.
Bir dönem Gümülcine’de yayınlanan FİYAKA Dergisinde yazılar yazdı.
İskeçe Müftülüğü tarafından yayın hayatına devam eden KARDELEN dergisinin editörlük görevini yürütmektedir.
İskeçe Müftülüğü Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı
İskeçe Müftülüğü Eğitim Komisyonu Başkanı
İskeçe Türk Birliği’nde iki dönem yönetim kurulu, genel sekreterliği, bir dönem kasadarlık ve halihazırda denetim kurulu başkanı olarak hizmet etmektedir.
Dostluk Eşitlik Barış Partisi eski MYK üyesi ve İskeçe İl teşkilatı yönetim kurulu kurucu üyesi.
Şahin Eğitim ve Kültür Derneği kurucu üyesi.
Takriben 15 yıl merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin en yakın çalışma arkadaşı olup en son müftülük çatısı altında Eğitim ve Kültür İşleri Şube Müdürü olarak görevine devam etmekteydi.

ESERLERİ:

-Bir Ayeti Anlayalım (Basıldı)
-Batı Trakya’da Mevlid Geleneği (Basılmadı)
-Batı Trakya İskeçe Camii ve Mescidleri (Basıldı)
-Mesnevi – Mevlana; 6 cilt, Yunanca Tercümenin Redaksiyonu; Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi yay.
-Merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin AGA’nın hayatı (BELGESEL). Ümit Farzlı ile birlikte.

Elected Mufti of Xanthi Mustafa Trampa

He was born in 1974, in Echinos, Xanthi, Greece.
He completed his primary education in Echinos, Xanthi.
He graduated from Edirne Imam Hatip High School in 1993.
He graduated from Konya Selçuk University Faculty of Theology in 1998.
He has been a member of Western Thrace Sermon and Irşad Delegation since 2001.
He completed his master’s degree at Üsküdar University, Institute of Sufi Studies with his thesis titled “Mawlid Tradition in Western Thrace”.
He is currently doing his PhD in Islamic Sufi Philosophy at İstanbul Sabahattin Zaim University.
He worked as a columnist for 7 years in Millet Newspaper published in Western Thrace.
He wrote articles for FİYAKA Magazine which was published in Komotini for a while.
He is the editor of KARDELEN Magazine which continues to be published by Muftiate of Xanthi.
He is Vice President of the Disciplinary Board of Muftiate of Xanthi.
He is the Education Commission President of Muftiate of Xanthi.
He has been working as the general secretariat of the board of directors for two terms, as a cashier for one term, and currently as president of the supervisory board in the Turkish Union of Xanthi.
He is a former central executive board member of the Friendship Equality and Peace Party and founding member of the Provincial Organization Board of Xanthi.
He is a founding member of Association of Education and Culture in Echinos (Şahin Eğitim ve Kültür Derneği)
He was the closest colleague of the late Mufti of Xanthi Ahmet Mete for about 15 years. He was the Education and Cultural Affairs Branch Manager of Muftiate of Xanthi.

HIS WORKS:

-Bir Ayeti Anlayalım (published)
-Batı Trakya’da Mevlid Geleneği (unpublished)
-Batı Trakya İskeçe Camii ve Mescidleri (published)
-Mesnevi – Mevlana, 6 volumes, Editing of the Greek Translation, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Publications.
-The Life of the Late Mufti of Xanthi: Mehmet Emin Aga (Documentary) (with Ümit Farzlı)