29 OCAK GENÇ ÇALIŞTAYI ŞAHİN’DE BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

29-01-2023

29 OCAK GENÇ ÇALIŞTAYI ŞAHİN’DE BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Batı Trakya Azınlığı İskeçe Müftülüğü bünyesinde ve Müftümüz Mustafa Trampa’nın öncülüğünde oluşturulan Genç Müftülük ekibi, 28 Ocak 2023 Cumartesi günü Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezi’nde ‘‘29 Ocak Genç Çalıştayı’’ düzenledi.

Yaklaşık 400 genç soydaşımızın yoğun ilgi gösterdiği 29 Ocak Genç Çalıştayı’nda faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer konuşmacı olarak yer aldı.

Çalıştayda, dünden bugüne 29 Ocak olayları ve bu olayların Batı Trakya Müslüman Türkleri’nin üzerinde bıraktığı izler ile birlik ve beraberlik ruhunun önemine değinildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı yaptığı konuşmada toplumumuzda baskıların halen devam ettiğinin altını çizdi.

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer konuşmasında 29 Ocak’lardan günümüze nasıl gelindiği özetleyerek Batı Trakya’daki varlığımızın en büyük ispatı genç soydaşlarımızın olduğunu vurguladı.

Batı Trakya İskeçe bölgesi Müslüman Türk gençlerimizi, İskeçe Müftülüğümüzün bünyesinde ve Müftülüğümüzün Eğitim Şube Müdürü Sezin Azizoğlu’nun çalışmalarıyla oluşturduğu Genç Müftülük ekibiyle bir araya getiren faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değindi. Geçmişte yapılan mücadelenin ruhunda bu birlik ve beraberlik ruhunun yattığını belirten Müftümüz Trampa, bu birlik atmosferinin muhafaza edildiği ve sürdürüldüğü ölçüde varlık mücadelemizin daha çok anlam kazanacağını vurguladı.

Müftümüz Trampa, müftülüğümüzün faaliyetleri çerçevesinde gençlere ayrı bir önem verdiğini belirterek bundan sonraki süreçte de genç soydaşlarımıza yönelik çalışmaların artacağını ve gençlerden gelen önerilere de her zaman açık olduklarını belirtti.

‘29 Ocak Genç Çalıştayına’ Genç Müftülük ekibinde yer alan Müftülüğümüzün Eğitim Şube Müdürü Din Eğitimi Bilimcisi Sezin Azizoğlu’nun yanı sıra, Müftülüğümüzün Genel Sekreteri Emine Palazlı, İlahiyatçı Eyüp Aguş, Levent İmam, Rabia Topçu, Tülay Kabza, İlahiyatçı Vaizler Emine Bozoğlu, Fatiha Husko, Arzu İsmailko, Nagehan Zümre, Hasan Hacıhasanoğlu, Fatma Onbaşı, Nesrin İmam, Müzeyyen Onbaşı, Müftülüğümüzün Aile Hizmetleri Şube Müdürü Hülya Giritli, Müftülüğümüzün Personel Şube Müdürü Mustafa Kamo, Din Eğitimcileri Hüseyin Kahyaoğlu ve Bilal Veli ve İskeçe Merkez, Balkan, Ova ve Yaka bölgesi genç grupları katıldı.

Batı Trakya Müslüman Türk İskeçe Gençliği’nin büyük bir heyecanla katılım gösterdiği çalıştayda, konuşmalar sona erdikten sonra her gruba 29 Ocak Milli Direniş’imizi yansıtan 40’ar farklı fotoğraf dağıtıldı ve gençlerden fotoğrafların arkasına duygularını yazmaları istendi. Böylece gençler ‘29 Ocak’la ilgili duygularını dile dökerek diğer arkadaşlarıyla paylaşma imkanı buldular.

Müftülüğümüzün bünyesinde oluşan Genç Müftülük, ‘‘29 Ocak Çalıştayında’’  birer Müslüman Türk genci olarak, muhteşen bir katılımla 29 Ocak Milli Direniş ve Dayanışma Bayramı’nı kutladı ve diğer genç soydaşlarla bir araya gelerek 29 Ocak heyecanını paylaştı. Çalıştayın sonunda gençlere Müftülüğümüzün yayınlarından çıkan Kardelen dergisinin 8. özel sayısı, ‘‘29 Ocak Milli Direniş Günü’’, dağıtıldı.