BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU’NDAN DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

06-02-2023

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın üyesi olduğu Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye’deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Danışma Kurulu tarafından yapılan açıklamada hem maddi hem de eşya, giyim ve gıda yardımları toplanacağı belirtildi.

Konu ile ilgili BTTADK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugün Anavatan Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerini de etkileyen büyük bir depremin haberi Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bizleri derinden sarstı.

Bu zor günlerinde kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek adına Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak yardım kampanyası başlatma kararı aldık.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Anavatan Türkiye’deki depremzedelere ulaştırılmak üzere toplanacak maddi yardımlar, köylerde mütevelli heyetleri ve imamlar vasıtasıyla;

Rodop ilinde,
• Gümülcine S. Müftülüğü
• Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne,

İskeçe ilinde,
• İskeçe S. Müftülüğü
• İskeçe Türk Birliği’ne teslim edilebilir.
Depremzedelere ulaştırılmak üzere eşya, giyim ve gıda yardımları da yine mütevelli ve imamlar vasıtasıyla;

Rodop ilinde,
• Gümülcine S. Müftülüğü
• Gümülcine Türk Gençler Birliği
• Kozlukebir Belediyesi Domruköy Kapalı Spor Salonunda,

İskeçe ilinde,
• İskeçe S. Müftülüğü
• İskeçe Türk Birliği
• Mustafçova Belediyesi KEP merkezlerine teslim edilebilir.

Ayrıca Batı Trakya genelindeki köylerimizde arzu eden soydaşlarımız yardımlarını köy mütevelli heyetlerine veya imamlara teslim edebilir.

İhtiyaç listesi şu şekildedir;
• Mont
• Bot
• Bere
• Eldiven