Müftülerimiz Bulgaristan Müslümanları Olağanüstü Kurultayında

14-02-2011

Müftülerimiz Bulgaristan Müslümanları Olağanüstü Kurultayında

12 Şubat 2011 Pazar günü Batı Trakya Turk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftümüz Sayın Ahmet Mete ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Bulgaristan’in başkenti Sofya’da düzenlenen Bulgaristan Müslümanları Olağanüstü Kurultayı’na katıldılar.

Yaklaşık 1 yıldır süren Başmüftülük krizine son verilmesi amacıyla düzenelenen bu kurultaya Bulgaristan genelinden katılan 988 delegenin tümünün oyları ile Dr. Mustafa Aliş Hacı, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü olarak yeniden seçildi.

Sofya’daki Dedeman Princesse Oteli’nde düzenlenen seçim kurultayına, uluslararası kuruluşlar ve Müslüman ülke temsilcileri de katıldı. Kurultaya katılanlar arasında Amerika’nın Bulgaristan Büyükelçisi James Warlick, Uluslararası İslam Örgütü IRCICA Başkanı Halit Eren, Türkiye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye’yi Sofya’daki Din Ataşesi Mazhar Bilgin, HÖH Milletvekilleri Ünal Lütfi ve Makedonya, Karadağ, Slovenya, Gümülcine ve İskeçe müftüleri, Surye, Rusya, Amerika, İran, Libya gibi birçok ülkenin dini ve diplomatik temsilcileri vardı.